Aamer Anwar: ”Franco estaria orgullós de l’Espanya contemporània”

Rate this post

”Franco estaria orgullós de l’Espanya contemporània”. Així s’ha expressat en els parlaments de la manifestació de la Diada, Aamer Anwar, advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí a Escòcia, que també ha considerat que l’estat espanyol actua com una ”dictadura feixista” i ha acusat l’executiu de Pedro Sánchez de fer ”terrorisme d’estat” en comptes de treballar per una negociació pactada.

Anwar ha comparat la situació actual a Catalunya, amb polítics empresonats, a una negociació amb un gàngster que segresta la família i amb ”una pistola al cap”, li demana al pare ”negociació”. ”És una solució pacífica o xantatge”, ha plantejat l’advocat de Ponsatí a Escòcia, ”és negociació o terrorisme d’estat”. Per això, Anwar creu que si realment l’executiu de Pedro Sánchez busca una ”solució política” cal ”alliberar els presos i permetre que tots els exiliats tornin a casa”. 

El representant de l’exconsellera d’Ensenyament ha recordat que l’1-O l’estat espanyol va fer el possible per ”assetjar i intimidar” la població catalana i per això ha manifestat que Franco estaria ”orgullós de l’Espanya contemporània i d’aquest anomenat socialista Pedro Sánchez”. Anwar ha enviat un missatge optimista als catalans afegint que ”teniu les idees, els somnis, el poder de la gent i esteu a la banda correcta de la història”. 

L’advocat també ha recordat que a Escòcia es va reconèixer el dret a votar. Per això, ha recordat que el dret d’autodeterminació és ”dret humà fonamental” i que considera que ”300 d’opressió, Espanya no podrà aixafar les aspiracions de Catalunya per recuperar la seva independència”. Anwar ha afegit que admira el ”coratge” dels presoners, els ”exiliats” i tota la gent de Catalunya, i ha assegurat que quan el govern espanyol parla de ”decapitar” vol dir ”silenciar un moviment i un poble”, i en aquest sentit, s’ha mostrat convençut que ”fracassaran”. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »