A punt pel Brexit: la Comissió Europea signa l’acord de retirada

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen i el del Consell Europeu, Charles Michel han signat aquest divendres al matí l'acord de retirada del Regne Unit de la Unió Europea en una cerimònia a Brussel·les. Dimecres que ve l'haurà de ratificar el Parlament, quan faltaran dos dies pel 31 de gener, el dia que el Brexit serà efectiu.

L'acord de retirada, de 600 pàgines, s’enviarà ara a Downing Street per tal que el primer ministre, Boris Johnson, completi el procés. 

En un tuit anunciant el moviment, Michel ha escrit: "Les coses canviaran inevitablement, però la nostra amistat romandrà. Comencem un nou capítol com a socis i aliats". El francès ha afegit que espera "avançar per escriure aquesta nova pàgina junts".

El Comitè d’Afers Constitucionals del Parlament Europeu va donar el consentiment a l'acord de retirada dijous passat. El Regne Unit està previst que surti del bloc el 31 de gener.

Ponsatí serà eurodiputada

Justament avui, el Boletín Oficial del Estado (BOE) ha proclamat Clara Ponsatí com a eurodiputada electa. El document recull els resultats de les eleccions al Parlament Europeu del passat 26 de maig i el llistat dels 5 parlamentaris de l'estat espanyol que substituiran l'escó els eurodiputats britànics una vegada el Regne Unit s'hagi retirat de la UE. 

La proclamació arriba l'endemà que la Junta Electoral Central (JEC) proclamés Clara Ponsatí diputada del Parlament Europeu amb efectes des de l'1 de febrer i la convoqués a Madrid dimarts que ve -28 de gener a les 13.30 hores- per jurar o prometre la Constitució.

Tenint en compte la sentència del TJUE, Ponsatí disposa d'immunitat parlamentària i pot ser eurodiputada després del 31 de gener, quan el Brexit serà efectiu i per tant, abandonaran el Parlament de la UE els diputats britànics.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: