956 persones dormen als carrers de Barcelona

Rate this post

956 persones dormen als carrers de Barcelona. Aquest és el resultat del recompte de persones sense llar que es va fer ahir al vespre a la ciutat de Barcelona. Són 70 menys que l’any passat, quan se’n van detectar 1.026, però tot i la davallada, la xifra continua sent important i està lluny dels 658 que es van detectar el 2008, any en què van començar els recomptes com els coneixem ara.

Durant l’acte de presentació de les dades, que s’ha fet aquest matí, també s’ha fet públic que hi ha 2.099 persones que dormen en equipaments municipals o d’entitats socials. El portaveu de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XASPLL), Joaquim Corral ha destacat que aquesta xifra “ha augmentat un 76,3% en l’última dècada”, passant dels 1.190 al 2008 als 2.099 d’aquest any. 

La tinent d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz ha lamentat que la xifra continuï sent elevada i ha demanat que “la lluita contra el sensellarisme sigui una prioritat de país”. 

La xifra de persones que dormen al carrer a la ciutat de Barcelona s’ha disparat en els últims anys. Segons l’Ajuntament és un fenomen que també succeeix a la resta de ciutats europees i ho atribueix, en part, a l’efecte crida que exerceix la ciutat. El consistori d’Ada Colau demana la col·laboració de totes les administracions i denuncia que municipis veïns paguen bitllets de transport als indigents perquè es desplacin fins a Barcelona

La situació és tan preocupant que els grups de l’oposició van donar suport a una petició del PDeCAT per obligar Colau a implementar un pla de xoc per fer front al sensellarisme. 

 

Anar a la font
Gisela Rodríguez

Powered by WPeMatico

Translate »