38 residències en situació greu per la Covid-19

Un total de 38 residències de gent gran, de les 1.048 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, amb persones infectades i classificades amb el color ‘vermell’, vuit menys de les que havia l’1 de setembre, segons dades del departament de Salut recopilades per Efe.

A més hi ha 55 geriàtrics amb positius de Covid-19 però són casos controlats i estan en fase d’estabilització. En total hi ha 949, un 90% de totes les residències, estan lliures de virus.

Fins avui han mort a les residències catalanes 4.182 persones, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris, el que suposa que gairebé un 8% de les persones que vivien en geriàtrics i no han estat traslladades a hospitals o sociosanitaris hauria mort per aquesta epidèmia.

El semàfor dels geriàtrics

El departament de Salut classifica les residències per colors: vermell per a les que encara no han controlat l’epidèmia, ambre (taronja) per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d’estabilització i verd, les que no tenen cap contagiat.

Aquesta classificació s’actualitza cada setmana i d’elles depèn el règim de visites als residents en els geriàtrics, que són aproximadament uns 55.000 a tot Catalunya.

La ciutat de Barcelona és la que té més residències de color vermell, 13, seguida de la regió sanitària Metropolitana Sud, amb 10, mentre que hi ha 9 en situació greu a la regió sanitària Metropolitana Nord i 2 a Lleida.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: