25 detinguts amb 2.700 quilos de marihuana a Catalunya, la partida més gran a Espanya

Rate this post

La Guàrdia Civil ha intervingut a Catalunya un total de 2.700 quilos de marihuana ja processada, la confiscació més gran feta a Espanya d’aquest tipus de droga a una organització, la destinació de la qual era el Regne Unit i Holanda, en una operació que s’ha saldat amb 25 detinguts a Barcelona, Tarragona, Girona i Biscaia.

Es tracta de l’Operació Heyho en la qual han estat arrestats 25 membres d’una organització els quals màxims responsables eren britànics i holandesos i amb integrants d’altres nacionalitats -espanyola, romanesa, moldava, lituana i brasilera- que resideixen a les localitats barcelonines de Mataró i Castelldefels i en la tarragonina de Calafell, informa la Guàrdia Civil.

Els agents han desmantellat dues plantacions de marihuana a Cabrera de Mar (Barcelona) i Calafell (Tarragona) i han interceptat transports en camions de droga camuflada en objectes esportius com sacs de boxa i decoratius, bales d’alfals, recipients de vi i cervesa, i en palets de verdures i hortalisses.

Empreses fictícies

L’organització utilitzava un entramat d’empreses fictícies per donar aparença legal a l’activitat i s’estima que podrien haver assolit uns guanys del voltant a 30 milions d’euros.

La investigació es va iniciar el passat mes d’abril després de la confiscació de 400 quilos de marihuana i 20 d’haixix camuflats en un camió de palets de verdures i hortalisses en La Junquera (Girona) quan intentava sortir d’Espanya amb destinació a Holanda.

Es va descobrir llavors l’existència de l’organització dedicada al cultiu, preparació i distribució de marihuana i haixix amb diverses cèl·lules actives, l’activitat de les quals es localitzava en diferents punts de Catalunya i País Basc.

Durant la investigació es van controlar els moviments de l’organització per interceptar els camions plens de droga al seu pas per punts de control.

Disset registres en domicilis

Els agents han realitzat disset registres en domicilis i naus industrials en els quals han intervingut 160.000 euros en metàl·lic -75.000 d’ells enterrats al terra d’un garatge d’un dels líders de l’organització-, efectes relacionats amb la preparació de la droga per a la seva venda i una arma de foc.

A Cabrera de Mar (Barcelona) va ser descobert un laboratori complet de transformació de derivats de cànnabis en el qual s’elaboraven càpsules de vidre d’haixix líquid en forma de dosis individuals.

Durant un dels operatius policials a Castelldefels dos integrants de l’organització van estar a punt d’atropellar dos agents i van envestir el seu cotxe contra el vehicle de la Guàrdia Civil que els tallava el pas però finalment van ser detinguts.

Als arrestats se’ls atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i defraudació de fluid elèctric estimada en 85.000 euros.

Col·laboració policial

En l’operació han col·laborat les policies locals de les localitats barcelonines de Llinars del Vallés i Sant Esteve de Sesrosvires i de la gironina de Lloret de Mar.

Han estat lliurades a la Creu Roja de Figueres (Girona) diverses tones d’hortalisses i verdures utilitzades pels detinguts per ocultar la droga als camions.

Els detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Granollers (Barcelona).

Anar a la font
El Nacional / EFE

Powered by WPeMatico

Translate »