25.200 alumnes es queden sense classe al País Valencià pel temporal de pluja i vent

El temporal que afecta el País Valencià, on ja s’han registrat vents de fins a 108 quilòmetres per hora i precipitacions de fins a 87 litres per metre quadrat en 24 hores, ha deixat sense classe 25.200 alumnes de deu municipis de les províncies de Castelló i València. A més, des de les 10 del matí el port de Sagunt (Camp de Morvedre) ha quedat tancat a la navegació marítima.

A la província de Castelló, els municipis on s’han suspès les classes són Benicàssim, Begís, Borriana, Borriol, Peníscola, Santa Magdalena de Polpís, Sant Jordi, Vila-real i Vinaròs, i en la de València, el d’Alginet.

Segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) recollides pel servei d’Emergències de la Generalitat, les ratxes màximes de vent s’han registrat a Xàbia (Marina Alta), on han arribat a assolir els 108 quilòmetres per hora, a més de Dénia (Marina Alta), on s’ha arribat a 104 km/h, i a Cocentaina (Comtat), 95 km/h.

Pel que fa a les precipitacions acumulades en les últimes 24 hores, han sigut de 87 litres per metre quadrat a Tàrbena (Marina Alta), de 73 a Bolulla (Marina Baixa) i de 66 a Parcent (Marina Alta).

Durant aquest dimecres es manté el nivell taronja per vent i fortes pluges a la província d’Alacant i al litoral i interior sud de la de València. A la de Castelló l’alerta ha passat a ser groga al litoral i verda a l’interior.

Alerta roja

Demà dijous, segons Aemet, la província d’Alacant i el litoral sud de la de València estaran en alerta roja per precipitacions que podrien arribar a 180 litres per metre quadrat en 12 hores i a 90 en una hora.

¡ATENCiÓN! Situación meteorológica muy adversa mañana en la provincia de Alicante y sur de Valencia. Se han activado avisos rojos para mañana en la provincia de Alicante y litoral sur de Valencia por tormentas, 90 l/m2 de precipitación acumulada en una hora y/o 180 en 12 horas. https://t.co/Bcp1tzOOex pic.twitter.com/7o3Fa0OlUL

— AEMET_C. Valenciana (@AEMET_CValencia) September 11, 2019

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: