Una pacient catalanoparlant denuncia haver patit maltractament lingüístic i en l’atenció sanitària a una clínica de Palma

Esfereïdor testimoni d’una pacient ingressada a la Clínica Rotger de Palma, que recorda a un altre viscut l’any passat per un altre ciutadà amb cadira de rodes a l’Hospital Sant Joan de Déu de la mateixa ciutat. J. S. ha explicat a ‘dBalears’ que ha estat un mes en aquest centre hospitalari i que ha passat “por”. Una desatenció total, tant en l’aspecte sanitari com lingüístic, amb només un metge i un zelador que parlessin el català. La resta responien sempre en castellà.

L’afectada relata, per exemple, que va haver de repetir una prova d’un TAC amb contrast i que va haver d’estar dinou hores sense ingerir cap aliment per a poder tornar a fer la prova. Per adobar-ho, al primer intent, la infermera no encertava les punxades de la injecció i li va trencar “tres o quatre venes”. Per sort, en la segona prova, tot va anar bé en aquest aspecte.

També comenta que li van recomanar veure molta aigua abans de repetir el TAC, però el personal no li va facilitar cap ampolla i va haver de ser ella mateixa qui va haver de sortir de l’habitació i comprar-les a una màquina de venda de begudes. J.S. puntualitza que aquest és només un de tants problemes que va patir durant la seva estança a la Clínica Rotger.

Segons ‘dBalears’, la ingressada ha presentat una queixa a Quirón-Salud, propietària de l’hospital.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *