RACó PEL·LíCULES, SèRIES I PLATAFORMES: La millor animació del 2023 en català

Aquest cap de setmana es van celebrar els 51st Annie Awards, els “Oscars” de l’animació. Als Annie es premien les millors pel·lícules i sèries d’animació de l’any. Algunes de les pel·lícules nominades i premiades tenen versió en català i una sèrie nominada es pot veure en versió original subtitulada en català, a continuació podreu descobrir quines són.

 

Les pel·lícules nominades

Fotograma de la pel·lícula ‘Nimona’  Autor/a: Netflix

 

Nimona, nominada a 9 Annies i guanyadora de 2 Annies: Un cavaller acusat d’un tràgic crim s’alia amb una lluitadora jove metamorfa per a demostrar la seva innocència. Però podria ser ella el monstre al qual va jurar destruir?

Spider-Man: creuant el Multivers, nominada a 7 Annies i guanyadora de 7 Annies: Miles Morales i Gwen Stacyes sumen forces amb la Societat de l’aranya, protectora del Multivers, per fer front a un malvat molt poderós que amenaça de provocar una gran catàstrofe. Però l’equip no es posa d’acord sobre com fer front al desafiament i Morales haurà de replantejar-se què significa ser un heroi.

Elemental, nominada a 6 Annies: A la Ciutat Element, els habitants del foc, l’aigua, la terra i l’aire conviuen junts. Però han de complir una norma: no poden barrejar-se entre si. Tanmateix, una noia de foc i un noi d’aigua descobriran que tenen molt més en comú del que es pensen.

Ninja Turtles: Caos Mutant, nominada a 6 Annies: Després d’anys apartats del món humà, els germans Tortuga decideixen començar a fer heroïcitats per ficar-se a la butxaca els habitants de Nova York i ser acceptats com a adolescents normals. La seva amiga April O’Neil els ajudarà a enfrontar-se a un misteriós sindicat del crim, però aviat es veuran superats per l’atac d’un exèrcit de mutants que els cau damunt.

Chicken Run: L’albada dels nuggets, nominada a 2 Annies: Unes gallines molt valentes fan pinya per a salvar a les de la seva espècie d’un nou i inquietant perill: una granja pròxima on ocorre una cosa molt sospitosa.

 

Fotograma de la pel·lícula ‘Bon Nadal, petit Batman’  Autor/a: DC Entertainment

Bon Nadal, petit Batman, nominada a 2 Annies: Aquest Nadal, Damian Wayne vol ser un superheroi, com el seu pare, l’inigualable Batman. Damian es queda sol a casa quan Batman s’enfronta als pitjors supermalvats durant la nit de Nadal, i descobreix un pla malvat per a robar Nadal, així que es llança davant l’oportunitat de salvar a tots.

Bill i Janet i altres cròniques marcianes, nominada a 1 Annie: En un planeta molt llunyà viuen dues famílies de marcians: els vermellets i els blauets. Els vermellets dormen en llits, tenen peus d’ànec, cabells estranys, juguen a l’aigua i beuen llet rosa, mentre que els blauets dormen en forats, porten sabates, els agrada anar saltant a tot arreu i beuen te negre. Els vermellets i els blauets no es porten bé, viuen separats i mai juguen junts, està prohibit!

Cocaine Bear, nominada a 1 Annie: Un grup estrany de policies, delinqüents, turistes i adolescents convergeix en un bosc, on un enorme os negre embogeix després d’haver ingerit, sense voler, cocaïna que va caure de l’avió d’un narcotraficant.

El viatge d’Ernest i Célestine, nominada a 1 Annies: L’Ernest i la Célestine tornen al país de l’Ernest per arreglar el violí espatllat. Quan hi arriben, s’adonen que fa anys que s’hi ha prohibit la música. Així, amb l’ajuda d’alguns amics, intentaran eliminar aquesta injustícia.

Super Mario Bros: La pel·lícula, nominada a 1 Annie: Nintendo ens convida a una nova aventura a la gran pantalla protagonitzada per un dels personatges més destacats de la cultura popular, Mario.

 

La sèrie nominada

Fotograma de la sèrie ‘Invencible’  Autor/a: Skybound Entertainment

 

Invencible: Després d’una apocalíptica traïció, Mark lluita per reconstruir la seva vida. Enfront d’amenaces apocalíptiques, descobreix nous aliats i lluita contra el seu major temor: convertir-se en el seu pare.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *