Inditex aprofita la reforma d’una botiga per abandonar el català

Inditex ha reobert la botiga de la marca Pull&Bear que té al centre comercial Mataró Parc. A la reforma han fet desaparèixer el català de tot l’espai, mantenint l’anglès, l’idioma amb les lletres més grans destacades, i el castellà. La llengua catalana totalment absent. L’usuari que fa la denúncia recorda, a més, un cas idèntic en aquest mateix centre del que ens vam fer ressò no fa ni un mes, la inauguració del primer establiment de la cadena danesa de productes d’higiene personal Normal als Països Catalans. Amb una bandera espanyola anunciant la seva arribada, en el local tots els cartells i anuncis estan en castellà.

Ambdós locals vulneren les normatives que marquen que el català ha de figurar en la retolació dels negocis, tal com estableix la Llei 1/1998 de Política Lingüística i la Llei 22/2010 del Codi de Consum de Catalunya.

En el cas del grup Inditex sobta aquesta decisió de deixar de banda en català, en tant que la primavera del 2019 va incorporar el català en l’etiquetatge de marques com Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Massimo Dutti, Oysho, Lefties i Uterqüe, sent de les primeres grans companyies tèxtils a satisfer les peticions de Plataforma per la Llengua en aquest sentit.

 

Ha reobert el @pullandbear de @mataro_parc després d’una reforma que ha fet desaparèixer el català en la botiga. Fa poc va obrir una botiga “Normal” amb cartells únicament en castellà. A poc a poc anem perdent els últims espais on encara es mantenia un mínim respecte lingüístic. pic.twitter.com/ChGpYJWxZf

— maaarc 😉 (@enmaaarc) February 3, 2024

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *