García-Castellón admet que va mentir a França per aconseguir que els passés informació sobre ETA

El magistrat de l’Audiència Nacional espanyola que instrueix la causa de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, ha reconegut que va mentir a França per aconseguir que li passés informació sobre ETA. En un vídeo que ha penjat la periodista de RTVE Silvia Intxaurrondo a les seves xarxes d’una xerrada del magistrat el passat 5 d’octubre, ell mateix explica que va dir a les autoritats franceses que el seu home més buscat, acusat de matar el prefecte de Còrcega, estava a Espanya, però no era cert. El seu objectiu era signar un acord perquè les autoritats franceses li passessin informació sobre procediments oberts contra membres d’ETA. Inicialment s’hi van negar, però van rectificar gràcies a la mentida de García-Castellón.

El jutge ha explicat que van tenir una reunió a l’Escola Judicial de Bordeus i els francesos van rebutjar un intercanvi immediat d’informació perquè eren dades sumarials. “Jo recordo que la situació era horrible, perquè teníem molts morts anuals, amb totes les extorsions”, ha argumentat el magistrat, que ha explicat que va mentir-los per aconseguir que signessin l’acord.

Ell mateix assenyala que feia uns anys havien matat el prefecte de Còrcega de dos trets, i l’autor, Yvan Colonna, era l’home més buscat a França. “Estava desaparegut i havien passat quatre anys. En aquell entorn d’aquella tensió que veus que no t’ho donen, a mi se’m va ocórrer dir una mentida: ‘Molt bé, però Colonna està localitzat a Espanya, quan el detinguem no us passarem la informació’”, relata.

Fins i tot els va dir que estava a l’entorn de la Costa del Sol. García-Castellón apunta que les autoritats franceses van demanar temps, van sortir fora, van parlar i després van accedir a signar l’acord d’intercanvi d’informació, tot i que després, segons ell, “no el van complir o el van complir quan van voler”.

 

Quedarme escuchando hasta el final y descubrir que un juez reconoce que mintió a sus colegas franceses para lograr su colaboración pic.twitter.com/3FKNd8Q2CY

— Silvia Intxaurrondo (@SIntxaurrondo) February 21, 2024

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *