Consum arxiva la denúncia contra el local que va negar un entrepà a una àvia per parlar en català

La Generalitat no només fa els ulls grossos amb les denúncies a sanitaris que desatenen pacients per parlar en català, també ho fa amb les queixes a Consum contra establiments que trepitgen els drets lingüístics dels catalanoparlants. Això ha passat en un cas que us vam explicar el passat octubre. L’advocada i tertuliana, Maria Vila, feia pública a X la discriminació lingüística que la seva àvia havia patit al local que la cadena de venda de pernils Enrique Tomás té al carrer Craywinckel de Barcelona. Segons relatava Vila, els treballadors s’havien negat a servir-li un entrepà per perquè l’havia demanat en català i tampoc li havien facilitat els pertinents fulls de reclamació per fer una queixa.

L’advocada també compartia el registre de la queixa que ha presentat telemàticament a l’Agència Catalana de Consum contra aquest episodi de catalanofòbia que ha patit la seva àvia, acompanyada del següent prec: “Queixa a Consum feta. Ara a veure si la Generalitat fa complir la llei”.

L’Agència Catalana de Consum li ha comunicat l’arxivament de les actuacions, perquè a “la visita d’inspecció portada a terme per la inspecció de consum i control de mercat, l’empresa inspeccionada ha acreditat formalment l’adequació a la normativa de protecció de les persones consumidores”. Segons Consum, “l’empresa inspeccionada ha acreditat el compliment de la normativa aplicable als requisits de les relacions de consum als establiments comercials, així com el compliment de la regulació aplicable als drets lingüístics de les persones consumidores”.

Maria Vila ha fet una nova piulada, amb aquesta resposta: “(L’establiment d’) Enrique Tomás mateix havia fet constar a l’acta que les dependentes ‘ni parlen ni entenen el català’.

 

Això és increïble. @consumcat m’ha notificat l’arxiu de l’expedient perquè “l’empresa ha acreditat el compliment de la regulació aplicable als drets lingüístics”, quan @DeEnriqueTomas mateix havia fet constar a l’acta que les dependentes “ni parlen ni entenen el català”. 👇 https://t.co/KWPevhM9WS pic.twitter.com/FquasndvKZ

— Maria Vila (@mvilaredon) February 21, 2024

 

 

 

Resposta de l’establiment admeten que les dependents no parlen ni entenen el català  Autor/a: @mvilaredon

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *