Així serà la nova Selectivitat 2025: penalitzarà més les faltes i permetrà escollir una optativa més

(ACN-Redacció) La nova selectivitat serà ja una realitat el curs vinent, el juny del 2025, després que ho ha aprovat el Consell de Ministres aquest dimarts. Segons avancen alguns mitjans, hi haurà un únic model d’exercici per assignatura i, per tant, els alumnes no podran escollir entre dues opcions, com fins ara. Tot i això, sí que es permetrà triar algunes preguntes dins l’exercici.

Per primer cop les proves tindran unes característiques i criteris de correcció comuns a tot l’estat. S’unifica el model d’examen i el nom en si de la prova, que a tot arreu es dirà PAU. A més, els alumnes que vulguin millorar la seva nota, podran examinar-se de fins a quatre assignatures més de la modalitat que han fet, una més que en la selectivitat actual.  

Sense canvis en les qualificacions

Pel que fa a les qualificacions, no hi ha canvis. Es farà una mitjana aritmètica de cada prova amb un valor resultant d’entre 0 i 10 punts. La nota d’accés a la universitat es calcula sumant el 60 % de la nota mitjana de batxillerat i el 40 % de la qualificació de la selectivitat. A més, se sumaran les dues millors notes ponderades de les matèries que cada universitat determini pel corresponent grau.

Selectivitat més competencial

Una nova selectivitat que serà més competencial i menys memorística per adaptar-se als nous currículums educatius de la LOMLOE i que arriba més tard del previst i després de diversos anys de debat. La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha destacat que ha sigut “àmpliament debatuda per les comunitats autònomes, per les universitats, els òrgans rectors, pels estudiants i les famílies”.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *