Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

(VÍDEO) Vox abandona l’hemicicle per por a no sentir “espanyol”

Vox ha exhibit el seu extremisme, mala educació i supremacisme lingüístic, abandonat l’hemicicle del Congrés quan un diputat del PSG-PSOE, José Ramón Gómez Besteiro, ha començat a parlar en gallec (alternant-se amb el castellà) per a defensar la reforma del Reglament que permetrà l’ús del català, l’euskera i el gallec. “És un doble honor fer-ho en la meva llengua materna, el gallec”.

La portaveu de l’extrema dreta, Pepa Millán, ha volgut interrompre aquest moment aixecant-se i demanant la paraula insistentment, però la presidenta Francina Armengol li ha denegat i ha donat ordres perquè Besteiro continués amb la seva intervenció.

Com a resposta, en una maniobra planificada, els trenta-tres diputats de Vox, s’han aixecat, han abandonat el seu escó i tornat com a senyal de rebuig les orelleres i les petaques a la fila que ocupen els membres del Govern en funcions. Finalment, han sortit als passadissos del Congrés.

Allí, Millán, rodejada de la plana major del grup parlamentari, ha deixat anar el seu discurs de l’odi. Ha qualificat la inclusió de les llengües cooficials d'”exaltació de la divisió i de l’enfrontament amb els diners de tots els espanyols”. Amb la seva sortida a mitja intervenció d’un diputat socialista, han volgut escenificar que “nosaltres no serem còmplices d’aquesta ruptura de la nostra convivència”.

Finalment, ha acusat els partits que votaran a favor d’aquesta iniciativa de “trencar les lleis i passar-se per la pedra el Reglament”, ignorant que és una proposta que se sotmetrà a votació dels diputats presents.

 

ÚLTIMA HORA

Vox abandona el hemiciclo y sus diputados dejan los pinganillos y petacas en el asiento de Pedro Sánchez https://t.co/DBjqt4bNEu pic.twitter.com/LPNx0lJXlz

— RTVE Noticias (@rtvenoticias) September 19, 2023

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

A %d bloguers els agrada això: