(VÍDEO) La presidenta de les Corts valencianes exhibeix la seua xavacaneria: “A votar y que les den por saco…”

Aquest dilluns, a les Corts Valencianes, s’ha donat una situació en la qual la presidenta de la cambra i tercera màxima autoritat del País Valencià, Llanos Massó (Vox), s’ha expressat amb un to ben groller a micròfon obert.

En el context de la votació del punt segon de l’ordre del dia, que tractava l’esmena a la totalitat del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat, el sistema electrònic per facilitar els vots dels diputats no funcionava correctament. Així s’ha constatat després que molts diputats ho alertaren i després que el resultat de la votació eixira amb 44 vots en contra de l’esmena a la totalitat, 39 a favor i zero abstencions.

Aquestes xifres no canviaven el resultat final de la votació, que havia de ser favorable a PP i a Vox, en tant que l’esmena a la totalitat havia de ser descartada per la majoria parlamentària que conformen aquests dos grups. Els diputats, tot i així, han volgut que el resultat que constara fora el real, amb 52 vots en contra i 43 a favor, un fet que ha molestat Llanos Massó.

 

La resposta de la presidenta de la cambra

En conversa amb veu baixa amb el vicepresident primer de la Mesa, Alfredo Castelló, del PP, Massó responia, amb to d’indignació, que “nos hemos encontrado varias veces en esta situación durante la anterior legislatura y no ha habido ningún problema, porque después se ha revisado“.

Davant la insistència dels diputats de l’oposició, que han insistit a votar a mà alçada, Massó ha dit, amb incomoditat, que “no tengo ningún problema”. I ha rematat, allunyada del micròfon però amb l’aparell encès, de tal manera que no s’ha sentit en directe però ha quedat enregistrat, que “si quieren votar a mano levantada, muy bien, déjalo. Votaremos a mano levantada y que los dan por el saco. Ya está. Arreglado”.

El vídeo del moment ha generat moltes crítiques per part de la classe política valenciana. La síndica del PSPV, Rebeca Torró, ha lamentat que Massó ja ve protagonitzant episodis “amb grups ultres cridant a la violència”, en referència a les protestes contra la llei d’amnistia, i ha titllat Massó de “falangista, antiavortista i maleducada”. Mònica Àlvaro, de Compromís, ha assenyalat que la presidenta de Les Corts presumeix del seu sentiment religiós però té “poca qualitat humana a l’hora de dirigir-se a l’hemicicle”.

 

“Sí, vamos a votar a mano alzada y que les den por saco…”.

La presidenta de les Corts valencianes, al més pur estil Milei. pic.twitter.com/zuv9k8UuOC

— Víctor Maceda (@VictorMaceda) November 20, 2023

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *