Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

(VÍDEO) Felipe González hauria comès un delicte d’incitació a l’odi contra els catalans, segons la Comissió Europea

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha demanat a la Fiscalia que actuï “d’ofici i sense dilacions” contra l’expresident del govern espanyol Felipe González per un possible delicte d’incitació a l’odi. L’exlíder socialista s’ha mostrat des del principi del debat sobre l’amnistia molt crític amb aquesta mesura i en unes declaracions en un fòrum públic va afirmar dies enrere que els catalans són “minories en vies d’extinció”. Riba va demanar a la Comissió Europea si aquestes paraules vulneraven la Carta de Drets Fonamentals de la UE i la resposta per carta ha estat que podrien constituir un delicte d’incitació a l’odi però que, en tot cas, correspon a les autoritats nacionals investigar-les i, si s’escau, jutjar-les.

“La resposta que hem rebut avui és prou diàfana”, assegura l’eurodiputada republicana en un fil a la xarxa social X. “Afirma que les declaracions de González podrien ser constitutives d’un delicte d’incitació a l’odi d’acord amb la legislació europea i recorda que han de ser les autoritats nacionals les que han d’investigar i, en tot cas, jutjar”.

“Per tant -ha afegit Riba- cal que la Fiscalia actuï d’ofici i sense dilacions davant la gravetat de les paraules i en aplicació tant de la legislació europea, com apunta la Comissió, com del mateix Codi Penal”. I rebla: “El senyor González ja ha gaudit de massa impunitat durant massa temps”.

 

Davant d’aquestes expressions, vaig preguntar a l’@EU_Commission si aquestes paraules vulneraven la Carta de Drets Fonamentals de la UE entre altres normes comunitàries. pic.twitter.com/BpEXZhhCQo

— Diana Riba i Giner (@DianaRibaGiner) November 20, 2023

Per tant, cal que la Fiscalia actuï d’ofici i sense dilacions davant la gravetat de les paraules i en aplicació tant de la legislació europea, com apunta la Comissió, com del mateix Codi Penal. El senyor González ja ha gaudit de massa impunitat durant massa temps.

— Diana Riba i Giner (@DianaRibaGiner) November 20, 2023

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

A %d bloguers els agrada això: