Segons la SER, el pa amb tomàquet és “murcià o andalús”

Si fa un mes el cap d’opinió del digital ‘El Español’, Cristian Campos, acusava els catalans d’haver “copiat, rebatejat i apropiat” els calçots als castellanomanxecs, ara a la SER, concretament al programa ‘Hoy por Hoy’, la ‘influencer’ Ainhoa Aguirregoiti ha afirmat que el pa amb tomàquet tampoc és català. Segons Aguirregoiti, el “pan restregado”, com ella l’anomena, tindria l’origen entre “Andalusia i Múrcia”, en concret amb els treballadors que haurien emigrat a Catalunya, que “només tenien una mica de tomàquet i pa” per alimentar-se.

Àngels Barceló, directora d”Hoy por Hoy’, no ha tallat de soca-rel la bajanada de la ‘influencer’ i ha preferit no mullar-se: “No et puc portar la contrària, perquè no tinc documentació”, després ha afegit: “Atemptes contra un símbol de Catalunya (…). Si ve de Múrcia, el meu iaio era murcià i tampoc diré res, però estàs tocant un símbol una mica complicat”.

Segons la tesi del periodista i escriptor, Nèstor Luján, el pa amb tomàquet va sorgir en el món rural, en un moment d’abundància de tomàquets, per estovar el pa sec. La primera referència literària, data del 1884, en un text de Pompeu Gener.

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *