Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

RACó MUSICAL: Fase final del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

52 cantants d’arreu del món participaran a la 60a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, després de les audicions preliminars en què han participat 547 candidats de 59 països. Aquestes actuacions prèvies s’han fet durant el novembre a teatres d’òpera europeus, americans o asiàtics. Els seleccionats passen ara a la fase final del certamen juntament amb els cantants que siguin escollits a l’audició del Gran Teatre del Liceu, que tindrà lloc del 18 al 20 de gener al Conservatori Superior de Música del Liceu. La segona prova i la semifinal tindran lloc del 22 al 25 de gener i la prova final es farà el 27 al Gran Teatre del Liceu.

La prova final inclou un recital de la soprano Sumi Jo, primer premi Francesc Viñas al certamen del 1985. El 29 de gener, els guanyadors de la 60a edició del concurs seran els protagonistes d’un concert també al Gran Teatre del Liceu.

El concurs aporta actualment 110.000 euros en premis, així com borses d’estudi i contractes i la possibilitat d’actuar als Concerts de Premiats que tenen com a escenari el Gran Teatre del Liceu de Barcelona i el Teatro Real de Madrid.

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas és considerat dels més importants del món per a joves talents lírics, segons afirmen els responsables de l’esdeveniment. El seu propòsit és descobrir, donar suport i promocionar noves veus del camp de la lírica en les categories d’òpera, oratori i lied.

Miquel Lerín, organitzador del concurs Tenor Viñas, ha remarcat la capacitat del concurs per adaptar-se i ha assenyalat que la cita “va més enllà d’una cosa purament musical, demostra què vol dir la societat civil i la ciutadania”.

El director artístic del Liceu ha destacat que no es pot imaginar un concurs amb més qualitat. “Puc certificar, com a espectador i ara com a president de jurat, que la qualitat que arriba és molt alta i segurament ens falta una mica la perspectiva de tres o cinc anys per adonar-nos que aquells guanyadors esdevenen realment figures”.

 

Jurat

El Concurs Internacional Tenor Viñas sempre s’ha caracteritzat per l’exigència i el rigor del seu jurat. Està format pels directors artístics dels teatres coorganitzadors amb el Liceu. Llegendes de la lírica com Renata Tebaldi, Montserrat Caballé, Victòria de los Ángeles, Eva Marton, Teresa Berganza, Giulietta Simionato, Franco Corelli, Giuseppe di Stefano, Joan Sutherland, Virginia Zeani, Magda Olivero, Carlo Bergonzi, Renata Scotto o José van Dam, han sigut també membres del mateix.

 

Premis

Pel que fa als premis, el Concurs repartirà un total de 110.000 euros que es divideixen en diverses categories, la més important el Primer Gran Premi per valor de 25.000 euros, ofert per la Fundació Puig i la Fundació Gran Teatre del Liceu. A més, un contracte ofert per la Fundació Gran Teatre del Liceu dins de les pròximes temporades.

 

 

 

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: