Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

LLIBRE – Tifó

Inspirat en els anys que Joseph Conrad va passar navegant pel mar, Tifó és una exploració de la conducta humana. En una novel·la en què el protagonista és el mar, ens trobem el Nanshan, un vaixell de vapor que transporta culis –criats indígenes– pels mars de la Xina. Quan el baròmetre indica l’imminent perill a causa d’una tempesta, el capità MacWhir pren una decisió: continuen endavant. La resta de la tripulació i el passatge no triguen a qüestionar-la, però davant el tifó l’únic que poden fer és lluitar per conservar les pertinences… i la vida.
Tifó és una història d’aventures trepidant amb una prosa magistral i un estil narratiu únic. Conrad aconsegueix desplegar una reflexió sobre la generositat, la disciplina i el sentit del deure que encara és molt vigent avui dia.

 

Biografia de l’autor

Joseph Conrad (Berdyczów, actual Ucraïna, 1857- Bishopsbourne, Anglaterra, 1924) va néixer a la Polònia ocupada pels russos en una família acomodada, però va quedar orfe molt jove. Mariner vocacional, va aprendre anglès de jove, es va fer capità de la marina mercant, va realitzar travesses de llarg a llarg de gairebé tots els mars coneguts i va emprendre nombroses aventures. El 1886 se li va concedir la nacionalitat britànica. Es va centrar en l’escriptura a la maduresa i va aconseguir guanyar-se l’admiració dels seus coetanis. Conrad està considerat un dels grans prosistes de la literatura anglesa i universal.

 

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: