L’espigolada de taronges amargues torna a cinc districtes de Barcelona

La collita de taronges amargues torna a Barcelona per tercer any consecutiu. Com en l’edició anterior, l’espigolada de tarongers es fa en cinc districtes de la ciutat. Les tasques han començat amb alumnes de diferents escoles i voluntaris tant a Sant Andreu com a les Corts. Aquest dissabte es farà en diversos punts de Ciutat Vella i Sant Martí i, diumenge, a Gràcia.

Aquest any ja hi ha inscrites 260 persones per fer les espigolades. El 2022 hi van participar més de 160 voluntaris i es van recuperar 2.639 quilos de taronja amarga. El resultat van ser 11.400 pots de melmelada La Marga que es van distribuir entre diferents entitats socials barcelonines.

Promoure i sensibilitzar sobre l’aprofitament d’aliments

L’objectiu de la iniciativa és que les taronges amargues de la ciutat deixin de ser residus per donar-los una segona vida. D’aquesta manera es vol promoure l’aprofitament d’aliments, la promoció d’un model de ciutat més sostenible i impulsar iniciatives d’economia circular.

Espigoladors a Sant Andreu

El projecte també disposa d’accions de sensibilització més enllà de les espigolades. Des de la Fundació Espigoladors duen a terme tallers a centres educatius i entitats per parlar sobre la problemàtica del malbaratament alimentari.

Els espigoladors de les Corts, alumnat de centres d’educació especial

L’alumnat de les escoles Esclat, Paideia i Jeroni de Moragas protagonitza l’espigolada d’aquest divendres al Monestir de Pedralbes. L’any passat ho van fer membres del Centre Ocupacional les Corts i el Taller Ocupacional Ariadna.

Sant Andreu, el districte amb més tarongers

A Barcelona hi ha més de 3.300 tarongers que representen aproximadament l’1,5 % de l’arbrat que hi ha a la ciutat. El districte amb més taronja amarga és Sant Andreu, on trobem el 35 % del total d’arbres d’aquesta espècie. De fet, va ser en aquest territori on es va engegar el projecte l’any 2021.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *