Categories
E-NOTICIES.COM

La UAB triga un any en resoldre una denúncia per assetjament

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha trigat un any en resoldre una denúncia per assetjament sexual i set més per assetjament laboral i abús de poder contra el professor de filologia espanyola de Ángel Gallego.

Vuit estudiants de doctorat de la Facultat de Lletres de la UAB van denunciar davant del rectorat fa més d’un any, el març del 2022, i ara s’ha sabut que l’Autònoma ha decidit suspendre’l de sou i feina a partir de la setmana que ve. A hores d’ara, el professor ha continuat fent classe.

La secretària general de la UAB i responsable de les polítiques d’igualtat, Esther Zapater, ha al·legat en declaracions a Els matins de TV3 que “som conscients que el marc normatiu que hem de respectar estableix terminis molt lents”. També ha dit que durant aquest temps, la Universitat “ha pres mesures en coordinació amb la facultat a la qual pertany aquest professor”.

La universitat ha comunicat que l’expedient disciplinari obert ha finalitzat amb la suspensió de feina i la totalitat del sou al professor. En un comunicat enviat a tota la comunitat educativa, la UAB apunta que se l’ha sancionat per abús d’autoritat en l’exercici d’un càrrec i fer prevaldre la seva condició d’empleat públic per obtenir un benefici indegut.

Aquest cas ha transcendit després que aquesta setmana el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, admetés que s’ha actuat amb “falta d’agilitat” després que el catedràtic Àlvar Sánchez hagi estat condemnat a un any i mig de presó i nou d’inhabilitació per assetjament sexual a una alumna de doctorat.

“Els protocols aprovats a la UAB garanteixen els mecanismes per fer front als assetjaments”, detalla Lafuente, però lamenta “la falta d’agilitat d’aquests processos i instem als governs que revisin les lleis que permetin que siguin més ràpids”.

La responsable d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Gemma García, ha presentat la seva dimissió per “total pèrdua de confiança” a l’equip de govern de la universitat davant la gestió d’aquest cas. “Sento una gran vergonya i una gran decepció”, va destacar la professora en la seva carta de dimissió.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: