Categories
beteve.cat

Eloi Badia: “No trobaré a faltar capítols com el de Collboni d’aquesta setmana”

Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, no es presentarà a les llistes de Barcelona en Comú per a les eleccions municipals 2023. Ho va anunciar la setmana passada i n’ha concretat els motius en una entrevista al ‘bàsics’: “Seré pare i em feia por no estar fent bé ni una cosa ni una altra, seguiré fent política, però des d’un lloc molt calmat”. Badia ha repassat els que considera que han estat els encerts del mandat dins la seva regidoria i també allò que ha quedat pendent. I en ser preguntat sobre què no trobarà a faltar de la política institucional, ha estat clar: “No trobaré a faltar capítols com el de Collboni d’aquesta setmana”, en referència a l’anunci del socialista que dimitirà com a primer tinent d’alcaldia per dedicar-se a la cursa electoral. Per Badia aquest és una exemple de “política de partit” que és, segona ha dit, “!la part més lletja de la política pública”.

Badia creu que, a quatre mesos dels comicis, no cal fer un canvi de carteres perquè la número dos dels socialistes a l’Ajuntament, Laia Bonet, passi a ocupar la primera tinència d’alcaldia: “És moment de fer pocs invents. Em sorprèn que a Collboni li preocupi ara qui és el primer tinent d’alcaldia quan ha dimitit del càrrec perquè no li semblava important, costa una mica d’entendre”.

La funerària pública i la reforma de l’Abaceria i de Pi i Margall, assignatures pendents

El també regidor de Gràcia ha enumerat la reforma del Mercat de l’Abaceria i la pacificació de Pi i Margall com a projectes que, tot i iniciats, no s’han pogut tancar en aquest segon mandat dels comuns a l’Ajuntament. També creu que falta feina per fer en la lluita contra la contaminació atmosfèrica: “En qualitat de l’aire no hem arribat als objectius”, i ha acceptat que ha estat difícil fer transversal la lluita contra l’emergència climàtica, un assumpte que l’ha “sacsejat”. Ha sumat a la llista de pendents l’intent de crear una funerària pública, que no va reeixir.

En neteja, “quan acabem el mandat, la ciutat estarà millor”

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha estat l’encarregat de liderar el canvi de contracta de neteja i d’entomar crítiques per manca de neteja a la ciutat: “El desplegament ha estat molt lent i ha pogut generar desajustos, però estic segur que quan acabem el mandat la ciutat estarà millor”. Tot i això, ha assegurat que aquest no ha estat un factor per no repetir, sinó que “són polítiques de transformació que motiven”.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: