El Global Public Transport Summit aterra a Barcelona apostant per flotes més verdes i modernes

(ACN/redacció) Descarbonitzar les flotes i millorar el servei per atraure nous usuaris mitjançant la digitalització, l’ús d’intel·ligència artificial i noves aplicacions mòbils són alguns dels reptes que el sector del transport públic vol abordar en els propers anys. Així ho ha indicat Mohamed Mezghani, secretari general de la Unió Internacional de Transport Públic, en una entrevista a l’ACN coincidint amb el Global Public Transport Summit 2023.

Així, al recinte de Fira Gran Via, on s’ha celebrat el saló, s’hi han pogut veure moltes propostes de vehicles elèctrics i fins i tot autònoms. És el cas de l’empresa gallega CTAG que ha portat al saló el ‘Shutle’, “un vehicle 100 % elèctric, connectat i autònom”, explica Andrea Gonzalez. L’empresa Arcol, en canvi, presentava un sistema que permet substituir els miralls retrovisors mecànics per càmeres. “Representa una millora de la seguretat”, comenta Raül Colom, gerent d’Arcol.

15.000 visitants d’arreu del món

El congrés sobre transport públic i sostenible més important del món se celebra entre aquest dilluns i fins el 7 de juny a la Fira de Barcelona. Hi ha uns 350 expositors, s’han programat unes 300 ponències i es preveu que el visitin 15.000 persones d’arreu del món. “Com a companyia líder, necessitem estar en un esdeveniment tant important per tot Europa“, valorava Edvardas Radzevicius, d’Atlas Auto, una empresa especialitzada en components d’autobusos elèctrics.

Entre les novetats d’enguany destaquen els nous combois d’Alstom per al Metro de Barcelona, autobusos autònoms i una trentena de vehicles sostenibles.

Foto: Norma Vidal

Parades intel·ligents pels autocars turístics

Durant el congrés, BSM ha presentat al seu estand la Zona Bus 4.0, un sistema intel·ligent pels punts de parada i estacionament dels autocars turístics que permeti gestionar els fluxos de circulació. L’objectiu és evitar que els autocars estiguin donant voltes per la ciutat i que no es col·lapsin les parades. El sistema que s’ha presentat aquest dimarts, però, no es preveu que estigui operatiu fins el 2025.

El Departament de Territori hi presentarà el Pla per a la prevenció de l’assetjament sexual al transport públic, la nova xarxa de corredors per a busos ràpids i, pel que fa a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l’estratègia dels trens turístics.

Aparador de la innovació mundial

La darrera edició del congrés, el 2019, es va celebrar a Estocolm amb més de 2.700 participants de 81 països diferents i 15.000 persones van visitar els prop de 474 expositors de la fira. El següent s’havia de celebrar el desembre del 2021 a Melbourne, però es va cancel·lar per la pandèmia. En aquesta edició, Barcelona va imposar la seva candidatura a la de dues candidates més, Brussel·les i Dubai.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *