Correfoc de la Mercè 2023: Recorregut, dia i hora de l’espectacle de focs de les festes

El correfoc de les Festes de la Mercè 2023 és una de les celebracions més esperades i multitudinàries de la Festa Major de Barcelona, que enguany se celebrarà del 22 al 25 de setembre. És el moment en què els diables i diablesses de les colles de tota la ciutat i les moltes bèsties de foc ballaran pels carrers i els convertiran en un mar d’espurnes.

En aquesta guia ràpida podràs descobrir tot el que has de saber sobre el correfoc de la Mercè 2023, amb el recorregut, el dia i l’hora de l’espectacle de focs de les festes.

On i quan se celebra el correfoc?

El correfoc de la Mercè es farà el dissabte 23 de setembre, a les 20 h, al passeig de Gràcia. Començarà amb la Ceptrotada, l’encesa conjunta dels ceptrots, forques i estendards més espectaculars de cada colla, que portaran en Llucifer, la Diablessa, el Diable Gros i la resta de personatges singulars dels grups participants.

Serà el preludi de l’encesa de la porta de l’infern, que anirà a càrrec de la Satànica de Sant Andreu. Quan s’apagui la pirotècnia, la porta s’obrirà i en sortiran els diables, dracs i bèsties de foc. El correfoc ja haurà començat!

Recorregut del correfoc

La porta de l’infern, inici del correfoc, estarà situada al passeig de Gràcia amb la confluència del carrer de Provença. Des d’allà, les criatures diabòliques aniran ballant pel passeig fins a arribar al carrer del Consell de Cent, on finalitzarà l’acte.

Una tradició que es remunta al 1979

El correfoc de la Mercè va néixer el 1979 com a Mostra de Bèsties Fantàstiques, dins el projecte de renovació i popularització de la festa major de la ciutat i, ràpidament, es va convertir en un fenomen multitudinari i simbòlic de la Mercè.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?

Festes de la Mercè 2023: Programa en PDF, concerts, Piromusical i portes obertes de la festa majorConcerts de la Mercè 2023: les propostes als diferents escenarisPortes obertes per la Mercè 2023 a BarcelonaMercè Arts de Carrer 2023 i Cultura Popular a les Festes de la Mercè: Programa d’activitatsNajat el Hachmi, pregonera de la Mercè 2023El cartell de les Festes de la Mercè 2023: un castell amb personatges imaginaris, obra de Chamo SanQui és la Mercè, la patrona de Barcelona que dona nom a les festes?Dia de la Mercè 2023 a Barcelona: Quan és? Aquestes són les dates clau

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *