Aturat al Raval el desallotjament de La Tancada, a l’antiga Escola Massana

Les 35 persones que ocupen un espai de l’edifici de l’antiga Escola Massana, a la plaça de la Gardunya del Raval, s’enfrontaven aquest dilluns a un possible desnonament. El llançament estava previst per a les 10 h i des de primera hora desenes de persones s’han concentrat a la porta de l’immoble, que és propietat de l’Ajuntament de Barcelona. De moment, però el desnonament ha quedat aturat.

En aquest espai de l’antiga Escola Massana hi viuen persones migrants. El van ocupar l’abril del 2018 per reclamar a les administracions un procés de regularització més àgil per poder obtenir els permisos de residència i de treball. A les entitats en defensa de l’habitatge els preocupa què passarà amb tots ells si els desallotgen. Asseguren a més, que el desnonament que volia fer l’Ajuntament era il·legal perquè el volia dur a terme per la via administrativa.

Les entitats critiquen que el consistori “vol escombrar” les persones que viuen a La Massana i reclamen la dimissió del regidor del districte, Albert Batlle.

El districte vol recuperar l’immoble per a ús públic

Segons fonts municipals l’objectiu és recuperar l’immoble per poder destinar-lo a un ús públic. Afirmen que s’actua “per manca de compliment de requeriments de seguretat i salubritat exigibles per a l’ús d’aquest local” i en base a “reiterades actuacions de la Guàrdia Urbana per incidents ocorreguts en aquest espai i al seu voltant immediat”. Asseguren que “s’ha treballat per a l’atenció social de les persones vulnerables”.

L’antiga Escola Massana, ocupada per diversos col·lectius

A banda d’aquestes 35 persones que habiten La Tancada, hi ha altres espais de l’edifici de l’antiga Massana ocupats per altres col·lectius. El darrer mandat van negociar amb el districte de Ciutat Vella la formalització d’una possible cessió d’ús, però finalment aquestes negociacions no van donar fruit i tot plegat va quedar enlaire.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *