Categories
E-NOTICIES.COM

Aragonès acusa l’Estat d’actuar unilateralment

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista al diari argentí Clarín, fa referència a la via unilateral i sosté que “qui l’hauria de descartar és l’Estat, que és qui ha actuat unilateralment. La via més efectiva ha de ser una via reconeguda per totes les parts”.

El president també envia “un missatge clar al nacionalisme espanyol: Espanya té complex d’inferioritat davant del que és el seu Estat i de la fortalesa si creu que seure en una taula a dialogar amb Catalunya és rendir-se”.

“Estic convençut que Catalunya serà un Estat independent. Aquí no es rendeix ningú. Continuem amb el nostre projecte”, assegura. Tot i això, considera que “hauríem de definir entre tots i veure si ens posem d’acord sobre què és el procés”.

“Aquest és l’any en què a Catalunya s’ha d’arribar a un acord per construir una proposta i aleshores negociar-la amb l’Estat per a un referèndum reconegut i que se’n pugui implementar el resultat”, afirma.

Aragonès també aposta per fer les paus amb Junts: “la voluntat compartida que Catalunya sigui un Estat independent permetrà que en els propers temps hi pugui haver una estratègia compartida i puguem tornar a sumar als parlaments”.

Preguntat sobre si ha parlat d´aquest referèndum amb Pedro Sánchez admet que “hi ha una oposició a entrar en aquest tema per part del govern de l´Estat”. “La meva proposta és un referèndum i Sánchez en algun moment, o el president que ho passi, haurà de posar una proposta sobre la taula”, conclou.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: