Ada Parellada: “Cadascú hauria de netejar el seu tros de carrer”

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana de l’Eixample, passa pel ‘Mirador Barcelona’, del “bàsics”, una atalaia des d’on mirar amb perspectiva la ciutat. Amb Parellada no hi pot faltar la mirada gastronòmica de la ciutat, però reconeix ser una enamorada de Barcelona. “Barcelona té molt atractiu i no la podem estar sempre castigant. Exigim molt i donem poc: cadascú hauria de netejar el seu tros de carrer”, defensa Parellada.

“Tenim bons restaurants, però costa trobar-ne de cuina catalana”

El 1993, la cuinera i en Santi Alegre van obrir el restaurant Sempromiana al carrer del Rosselló, 148, en un local que havia estat la seu d’una editorial que acabava de tancar. Explica que van substituir els llibres per les cartes i les lletres per plats. Reconeix que a la ciutat “tenim bons restaurants, però costa trobar-ne de cuina catalana, i és un patrimoni que estem llançant”, tot i reconèixer que anar contra les tendències és un suïcidi, considera que es pot jugar: et dono una ensalada, però també aquest plat. De fet, creu que podríem canviar-li el nom a la ciutat i dir-li “bravalona o ensaladona”, ja que són els plats estrella actualment.

Parellada explica que viu a la plaça de Francesc Macià, “amb aquell aire parisenc”, i tot i que no va viure el rodatge de ‘The Crown’, sí que ho va fer amb una altra pel·lícula ambientada a la ciutat. Va fer d’extra a la pel·lícula de Woody Allen ‘Vicky Cristina Barcelona’. I ho va fer encantada, també recorda que va deixar la terrassa d’un restaurant que tenia a la plaça dels Àngels perquè poguessin filmar.

“Barcelona no pot tenir vehicles en algunes zones”

De Granollers va arribar a la ciutat l’any 87 i n’ha viscut moltes transformacions, una amb la que està encantada és amb les superilles. “M’agraden tantíssim les superilles, Barcelona no pot tenir vehicles en algunes zones. S’ha de pacificar i fer espais per aparcar i entrar amb llançadores a la ciutat”, defensa, com també l’ús de la bicicleta.

No només cuina també és una activista contra el malbaratament alimentari i des del 2021 té una exposició itinerant “Què mengem avui?”, que gira per Catalunya i que reflexiona sobre com mengem.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *