Categories
beteve.cat

Vaga el 24 de novembre del 2022 als centres esportius de Catalunya per demanar millores salarials

Serà una jornada de vaga la del 24 de novembre del 2022. No serà pas d’estudiants, ni general, sinó que un col·lectiu concret ha decidit aturar-se aquest dijous per fer sentir les seves reivindicacions laborals: els centres esportius públics. A continuació et detallem per què hi ha vaga el 24 de novembre del 2022 en aquest sector i els motius que han portat els treballadors a convocar l’aturada.

Vaga el 24 de novembre del 2022 als centres esportius

La vaga el 24 de novembre es farà als centres esportius públics de Catalunya de gestió privada. L’aturada ha estat convocada per Comissions Obreres i UGT, que consideren “inacceptable” la proposta salarial de la patronal en la negociació del conveni col·lectiu. Per això, un total de 10.000 treballadors del sector estan cridats a sumar-se a la vaga.

Els sindicats, que amb motiu de la vaga es manifestaran a la plaça de Sant Jaume de Barcelona a les 17 h, ha criticat que les patronals Aceges i Acege “s’han tancat en banda” i que han proposat congelar els sous el 2022 i una pujada el 2023 i el 2024 que consideren insuficient.

Manifestació el 25 de novembre del 2022 a Barcelona contra la violència masclista: Com serà el 25-N?
L’escenari de la gran manifestació del 25 de novembre del 2022 serà la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Diagonal de Barcelona, però no hi haurà vaga el 25-N

Mentre la patronal ofereix una pujada salarial en tres anys amb un màxim per a alguns grups professionals del 9,7 % amb revisió salarial topada, els sindicats reclamen un augment del 10,5 % per a tots els treballadors i amb clàusula de revisió vinculada a l’IPC.

Alerta dels Clubs Claror

Precisament a causa de la vaga, clubs com els del Claror han informat aquest dijous que l’aturada convocada per part dels sindicats majoritaris és “ajustada a dret” i que, per tant, els treballadors de les seves instal·lacions hi poden participar. En aquesta línia, asseguren: “No podem garantir el normal funcionament de les activitats i els serveis aquest dia, que pot variar segons el moment del dia”. Tampoc poden saber el seguiment que tindrà l’aturada.

Vaga el 25 de novembre a les òptiques de Catalunya

L’endemà, 25 de novembre, començarà una vaga a les òptiques de Barcelona que s’allargarà fins al dia 26, inclòs, coincidint amb el Black Friday 2022. En aquest cas, els treballadors també reclamen una compensació per l’augment desmesurat de l’IPC.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: