Categories
beteve.cat

Vaga 23 de setembre: Aturada dels estudiants pel canvi climàtic, amb manifestació a Barcelona

Els sindicats han convocat una vaga el 23 setembre d’estudiants contra el canvi climàtic. Sota el lema “El capitalisme mata el planeta”, el Sindicat d’Estudiants insta l’alumnat de tots els cicles formatius a buidar les aules i omplir els carrers amb una manifestació a Barcelona i altres punts de la geografia espanyola per reclamar justícia climàtica.

El 23 de setembre buidarem les aules en la #VagaClimàtica estudiantil i tornarem a omplir els carrers a les manifestacions de les 12 h. Hem de respondre ja a la #CrisiClimàtica!

Sense justícia climàtica no hi ha justícia social! #ClimateStrikehttps://t.co/kVrfWvqpxd pic.twitter.com/udbkPWrQ20

— Sindicat d’Estudiants (@SindicEstudiCat) September 2, 2022

Manifestació a Barcelona per la vaga del 23 de setembre

El Sindicat d’Estudiants fa una crida a tot l’alumnat a participar en les marxes que s’han convocat a tots els territoris de l’estat espanyol. La manifestació a Barcelona per la vaga del 23 de setembre arrencarà a les 12 h de la plaça de la Universitat i recorrerà els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Jaume.

El canvi climàtic a Barcelona, una realitat: Com ha canviat la temperatura cada mes a la ciutat?

Els motius de la vaga del 23 de setembre

Segons el manifest de la vaga del 23 de setembre, el canvi climàtic, “provocat pel capitalisme i l’ànsia de beneficis de la burgesia internacional”, faran que una bona part de la població pateixi fam i pobresa. Els estudiants expliquen que la situació “ha arribat a un punt límit”, i apunten que la destrucció mediambiental té uns responsables clars.

El text denuncia que una vintena d’empreses de combustibles fòssils generen un terç de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i que un centenar de multinacionals emeten el 80% del CO2.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: