Torra acusa ERC de desmobilitzar l’independentisme: “La taula de diàleg és incompatible amb la mobilització”

El president Quim Torra ha acusat ERC de desmobilitzar l’independentisme amb la seva aposta per la taula de diàleg amb el Govern espanyol. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Torra apunta l’existència d'”una voluntat clara de desmobilitzar el moviment independentista, que es basa en la força de la gent”. Més endavant, sense cita els republicans, parla d'”un cert independentisme que en aquests moments ha fet una opció per la via de la taula del diàleg, que per a mi és incompatible amb la mobilització”. 

Pel que fa a l’amenaça de trencament entre ERC i Junts al Govern, el president fa una defensa ferma de la unitat, però adverteix ERC que “qualsevol que pretengui governar l’autonomia està condemnat a la inestabilitat i el conflicte. Allò que uneix i dona sentit a la majoria parlamentària és fer la independència”.

Torra reitera a l’entrevista el seu pensament que el que cal fer és aplicar el mandat de l’1-O: “Ratifiquem l’1-O, fem aquest acte de ruptura democràtica, defensem-lo i veiem que hi ha. Crec que la partida no s’ha jugat encara. No vam arribar a defensar la proclamació de la República (…). Era l’últim pas i no l’hem fet”. 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *