Taller de masturbació per a infants de la Generalitat

El programa Coeduca’t, del Departament d’Educació, proposa en el seu apartat “plaers, sexualitats i destinos sexuals”, que els mestres ajudin els infants, de tres a sis anys, a a fer “una exploració del propi cos”.   

En l’apartat “taller de sensacions”, s’indica que l’objectiu és “desenvolupar la identificació del que es desitja i del que no així com l’expressió de necessitats pròpies”; “conèixer el dret al propi cos, en relació a qui pot tocar-lo, on i de quina manera”; “explorar la masturbació en la infància com un fet normalitzat i exercici de plaer i autoconeixement”.

En aquest sentit recomana utilitzar “diferents materials per fer massatges amb textures i mides diferents: plomes, teles, raspalls, etc”. També fa una “proposta d’activitat d’aprenentatge”.

“Poseu música tranquil·la i demaneu-los que s’estirin i es relaxin. Els que vulguin, es podran aixecar i agafar algun dels objectes i anar a acariciar o fer un massatge a algun altre infant del grup. Els que ho prefereixin podran quedar-se estirats en el mateix espai, de forma relaxada, individualment, sense fer l’activitat”.

“Remarqueu la responsabilitat individual de respectar, des de l’acceptació i el no qüestionament, les limitacions i voluntats de l’altre. Passada una estona, deixeu els objectes i expliqueu la vinculació emocional de cada infant i que expressin les sensacions experimentades. Com ens hem sentit? Hem estat a gust? Què ens ha agradat? Què no ens ha agradat?”

“Expliqueu-los que també es poden aconseguir sensacions agradables i desitjables a través del propi cos. Exploreu la capacitat de la relació amb si mateix, repetint l’activitat de manera individual”.

“Guieu-los en una exploració del propi cos amb certes consignes d’anar tocant diferents zones del cos, respectant la lliure decisió de cada infant i els seus desitjos. Aneu promovent l’autoconeixement del propi cos i el propi plaer, promovent una relació de cura i sensibilitat”.

“Acompanyeu l’alumnat en l’autoexploració de definició dels límits personals, necessitats i desitjos. És important no homogeneïtzar tot el grup sinó fomentar l’exercici individual d’autoconeixement, així com transmetre la importància del respecte als límits individuals i el dret al propi cos”.

“Remarqueu en tot moment que l’activitat persegueix aconseguir el benestar, i les diverses expressions d’aquest en cada persona. Caldrà una mirada atenta per detectar si apareix algun malestar i poder acollir-lo dins del grup o individualment, si s’escau. Així doncs, caldrà garantir el benestar de tots els infants durant l’activitat, tant si participen de l’intercanvi de carícies i massatges, com si no ho fan”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *