Nova onada de calor a la vista? Torna a pujar la temperatura a Catalunya

La calor tornarà a ser asfixiant durant aquesta segona setmana d’agost. Tot i que serà la resta d’Espanya la que quedarà més afectada per aquest nou episodi de possible onada de calor, a Catalunya s’espera que la temperatura torni a pujar amb força a partir de divendres. Les fortes tempestes de tarda ajuden a fer baixar els termòmetres a partir del migdia, però tot i això, ahir diumenge encara es van registrar 36,4ºC a Lleida, 34,7ºC a Girona i 33,6ºC a Aldover, mentre que la ciutat de Barcelona superava de nou els 30ºC amb una sensació de xafogor intensa. Com serà el temps aquesta setmana? Es tornaran a formar tempestes a la tarda? Els pròxims dies continuarem parlant d’un ambient càlid sense excepcions. T’ho expliquem en aquest vídeo:

 

Més rècords de temperatura màxima

Temperatura màxima a 850hPa esperada per divendres / ECMWF Wetterzentrale

Els extrems climàtics que ens està deixant l’estiu no donen treva: calor que no té fi i poca pluja a moltes zones, mentre que en altres es repeteixen fortes tronades tarda rere tarda. Aquesta setmana tornarem a viure les conseqüències d’aquests extrems: a causa d’un bloqueig atmosfèric, una massa d’aire càlid torna a pujar i s’instal·la sobre la Península. S’esperen dies d’encara més calor, tot i que a hores d’ara algunes estacions ja confirmen que aquest estiu estan vivint els mesos més càlids de la seva història, com l’estació de l’Observatori de l’Ebre, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A Catalunya, els termòmetres es tornaran a enfilar a partir de divendres, amb valors màxims de 39ºC a Lleida, més de 35ºC a Girona i es tornaran a superar els 30ºC al migdia a Barcelona. Dissabte serà el dia amb calor més sufocant, tot i que diumenge s’esperen canvis: la setmana que ve la situació atmosfèrica evolucionarà per donar pas a una entrada d’aire més fresc

Continuaran les calarmasades?

Una pedregada de les que fan època #Barruera @ValldeBoi @eltempsTV3 @Mes_324 pic.twitter.com/rZaz5ix0fD

— M. Dolors Sàrries Farré (@mdolorssarries) August 7, 2022

Si hi ha un altre gran protagonista d’aquest mes d’agost, aquestes són les tempestes de tarda. Les tronades arriben inesperadament a zones del Pirineu i Prepirineu després d’haver passat un matí amb molt de sol. Durant les tardes d’aquesta setmana es tornaran a veure núvols creixent a partir de mitja tarda fins a formar cumulonimbus amb fortes tronades, acompanyades en molts casos de pedra o calamarsa. No quedaran aïllades a la serralada del Pirineu, ja que dimarts es podrien desplaçar fins a zones de la Catalunya Central. Aquestes quantitats de pluja contrasten amb la intensa sequera que s’està vivint a altres punts de Catalunya, com deixen entreveure les fotografies del Congost de Mont-rebei, al Pallars Jussà.

Le Congost de Mont Rebei la sécheresse est sévère au sud 📷Anass Dahhany pic.twitter.com/mDZc63j1or

— Météo Pyrénées (@Meteo_Pyrenees) August 7, 2022

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *