Les jubilacions daurades del Parlament se sabien des del 2009

Les prejubilacions del Parlament destapades recentment pel diari Ara es coneixien des de l’any 2009 quan La Vanguardia va informar en una peça del periodiata Eduardo Magallón que “El Parlament prejubila amb el 100%”.

La informació explicava que “els treballadors del Parlament de Catalunya que tinguin més de 60 anys i que puguin acreditar 25 anys de servei en la institució poden jubilar-se amb el 100% del sou” i afegia que el pacte, inclòs en la Modificació dels Estatuts del Règim i el govern interiors del Parlament, es va publicar en el Butlletí Oficial del Parlament al juliol del 2009.

Fonts de la institució van explicar aleshores que la mesura només afectava a “a dos o tres treballadors dels més de 220 de plantilla”. No obstant això, la mesura es va aprovar quan l’Administració de l’Estat recomanava “limitar les prejubilacions en les empresa i fins i tot retardar l’edat de jubilació més enllà dels 65 anys a fi de fer més sostenible el sistema de pensions”.

També comparava la situació d’un funcionari del Parlament amb un “treballador normal” i, finalment, va remarcar que “existeixen altres funcionaris com els de l’administració de justícia –dependents del Ministeri de Justícia– que també poden jubilar-se als 60 si acrediten 35 anys amb el 100% del salari”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *