Categories
beteve.cat

La poca pluja prevista complica la campanya de prevenció d’incendis a Collserola

(ACN/redacció) El Parc Natural de Collserola afronta una campanya de prevenció d’incendis complicada per la poca pluja prevista per aquest estiu i pel poc volum de les precipitacions registrades en els darrers mesos. Amb l’objectiu de prevenir focs futurs, s’ha preparat un dispositiu format per 13 torres de guaita. Se sumaran a un equip mòbil de suport que patrullarà pels camins del parc i una central de comunicacions situada a la seu dels serveis tècnics del parc. L’operatiu tindrà un equip de 32 persones, s’activarà el 6 de juny i estarà en vigor fins a l’agost, els set dies de la setmana en horari de matí i tarda.

Comencem amb un dèficit hídric important i la previsió no és gaire bona”
Joan Capdevila, Medi Natural i Territori del Consorci del Parc Natural de Collserola

El dispositiu s’activa els mesos de juny, juliol i agost perquè són els més calorosos i és quan hi ha més perill que es declari un incendi per les altes temperatures. Aquest any, a més, a tot això se suma la poca pluja registrada, menys d’un 37 % del previst. Segons confirma el cap de Secció de Medi Natural i Territori del Consorci del Parc Natural de Collserola, Joan Capdevila, “comencem amb un dèficit hídric important, i la previsió no és gaire bona, esperem que haurem d’afrontar una campanya complicada”.

Barcelona incorpora la pastura com a eina de protecció de l’entorn forestal

L’Ajuntament de Barcelona suma aquest any la pastura amb ovelles, cabres i xais com a eina en matèria de prevenció d’incendis. Segons explica Antoni Farrero, enginyer forestal i coordinador de l’Oficina Tècnica de Gerència de l’AMB, “és una eina de protecció passiva important”. El control de la vegetació adjacent als camins principals, el manteniment del ferm en els camins de la xarxa viària bàsica i el de les franges perimetrals d’urbanitzacions i nuclis urbans són les altres accions essencials en el pla de vigilància i lluita contra els incendis forestals.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: