La platja de la Mar Bella encara no ha recuperat la sorra perduda pel temporal Gloria

Dos anys després del temporal Gloria —el pitjor del segle a Catalunya— encara en queden alguns rastres al litoral barceloní. Tot i que, segons l’Ajuntament de Barcelona, la major part de les actuacions per reparar els danys provocats per la borrasca ja han finalitzat, les platges encara no han recuperat tota la sorra que van perdre. És el cas de la zona de la duna de la Mar Bella, que continua senyalitzada. Una part de la platja està tancada perquè encara no s’ha reposat tota la sorra que es va endur el temporal de mar.

La resta d’afectacions a la ciutat s’han anat reparant. Segons han explicat fonts del consistori al programa ‘Via 15’, malgrat la tendència generalitzada a perdre sorra anualment, l’efecte del temporal Gloria va quedar esmorteït uns mesos després. També es van reparar els espigons del Bogatell i la Mar Bella i es continuen monitorant els dics submergits que van patir algun dany per garantir-ne l’estabilitat.

Al Port Fòrum, el Gloria va trencar el dic de recer i va afectar els pantalans. Un mes després del temporal, es van iniciar les obres de reparació, que van acabar a finals del 2020. També es va haver d’actuar al Port Olímpic, on ara s’estan fent les primeres actuacions del Pla director del Port Olímpic.

El Gloria també va afectar els barris de muntanya

Tot i que va ser un temporal centrat sobretot en la línia del litoral, la borrasca també va afectar els barris de muntanya de Barcelona. En diverses zones de Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris, la pluja va estovar el sòl i es van produir esllavissades. Actualment, s’estan redactant els projectes executius per consolidar els talussos situats en espais municipals. Les actuacions ja han començat en algunes zones, com al Rectoret.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *