Categories
beteve.cat

Indignació pel desnonament d’una família d’extrema vulnerabilitat a Hostafrancs

L’execució del desnonament d’una família que té un informe de vulnerabilitat a Hostafrancs ha generat crítiques i mostres de rebuig, també del govern municipal. Es tracta de la Lucila i la seva família, que viuen al carrer del 26 de gener de 1641, a Hostafrancs. Segons explica la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), no podien fer front al pagament del lloguer arran de la pandèmia. Els activistes alerten que es tracta d’un cas d’extrema vulnerabilitat perquè la parella té un problema de salut mental i un informe mèdic que adverteix que fer-los fora de casa podria provocar un intent de suïcidi.

La inflació fa témer una onada de desnonaments

Dos intents de suïcidi previs i una “situació límit”

Els activistes, que s’ha concentrat a les portes de la finca, finalment no han pogut evitar que els traguessin de casa. Però han carregat contra la comitiva judicial i el forense perquè asseguren que la salut mental d’un dels membres de la família és molt fràgil. La PAH denuncia que l’home de la Lucila s’ha intentat suicidar en dues ocasions, i que té un informe d’un centre de salut mental públic que avisa que un nou desnonament pot ser el detonant d’una altra temptativa.

Desnonament executat

La mateixa comitiva que ahir sortia a TV3 a dir que es dedicaven a desnonar voluntàriament perquè volien “nous reptes” ha deixat al carrer a una família vulnerable saltant-se la llei. I @mossos ens acusa de violentes a nosaltres! VERGONYA. pic.twitter.com/1z0nFsIk0O

— PAH Barcelona (@PAH_BCN) September 29, 2022

Des de la PAH asseguren que el propietari del pis on viuen la Lucila i la seva família és un gran tenidor, que té més d’un centenar d’habitatges. Recorden que la llei catalana l’obliga a oferir un lloguer social però que la propietat ho ha incomplert i ha tirat endavant amb el procés judicial.

La regidora d’Habitatge diu que “és inacceptable”

El govern municipal s’ha sumat a les crítiques dels activistes de la PAH. La regidora d’Habitatge, Lucia Martín, ha qualificat d’inacceptable que els jutjats deneguin la suspensió d’un desnonament quan es tracta d’una família d’”extrema vulnerabilitat” que viu en un pis d’un gran tenidor obligat a oferir lloguer social.

També havia demanat als Mossos que aturessin una actuació “de nou desproporcionada”.

És INACCEPTABLE que els jutjats deneguin la suspensió del desnonament a una família amb extrema vulnerabilitat (també de salut) que viu en un pis d’un gran tenidor obligat a oferir lloguer social.@govern ha d’aturar l’actuació de Mossos immediatament, de nou desproporcionada https://t.co/hSYbdXEVB4

— Lucia Martín González (@Lucia_MartinG) September 29, 2022

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: