El temps per les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona: caldrà el paraigua aquest cap de setmana?

Les Festes la Mercè 2022 són a tocar. Durant quatre dies, de divendres, 23, a dilluns, 26, hi haurà tot un reguitzell d’actes a l’aire lliure, com activitats infantils i els concerts de la Mercè. És per això que seran jornades en què caldrà estar pendent del cel. Encara queden uns dies i, com sempre passa, més encara a la tardor, la incertesa en la previsió del temps és força elevada. Tot i això, a grans trets es comença a treure’n l’aigua clara: tot fa pensar que el temps de les Festes de la Mercè d’enguany estaran marcades per l’arribada d’una pertorbació que portarà variabilitat i pluja.

El proper canvi important de temps podria arribar coincidint amb les festes de la Mercè
S’entreveu un retorn clar de la inestabilitat a finals de setmana, encara per concretar

Una pertorbació marcarà el temps de la Mercè 2022

A partir de divendres, quedarem dins del radi d’acció d’una depressió que se situarà al nord de la península Ibèrica. A més, s’imposarà el vent de component marítim que arrossegarà una massa d’aire humida cap a Catalunya. Tot plegat és la combinació ideal perquè hi hagi nuvolades i algunes precipitacions que podrien ser intenses i abundants.

Encara és d’hora per saber quin dels dies serà el més plujós, quantes tongades de pluja hi haurà i quina zona serà la més afectada. El que sembla més segur és que el temps insegur i canviant acompanyarà les Festes de la Mercè i que, en algun moment o altre, la pluja farà acte de presència.

Mapa de la probabilitat que dissabte s’acumulin més de 10 l/m2 en tot el dia. Font: model IFS / ECMWF

Ambient de setembre: fresca de bon matí

La temperatura tindrà tendència a baixar, però no s’espera fred. Ara bé, les matinades seran fresques i un jersei prim a primera hora de ben segur que no farà cap nosa, com és habitual per a aquesta època de l’any.

Per altra banda, els núvols i les estones de pluja afavoriran que la temperatura màxima no pugui pujar gaire més enllà dels 22 a 24 graus durant el cap de setmana. Per tant, no s’espera que faci calor, a diferència, per exemple, de l’any 2020.

Pluja pel dia de la Mercè: mite o realitat?
Plou, de mitjana, un de cada quatre dies de la Mercè

El temps per la Mercè, dia a dia

Malgrat la incertesa que encara hi ha, amb els mapes actualitzats del matí de dimarts la previsió dia a dia per a Barcelona per la Mercè 2022 és la següent:

Divendres, 23: Cel mig ennuvolat, amb nuvolades i algun ruixat aïllat al prelitoral. Pels volts de mitjanit pot arribar pluja a Barcelona.Dissabte, 24: Jornada de pluja, a estones intensa. Podria anar acompanyada d’aparat elèctric. Hi haurà algunes pauses.Diumenge, 25: Temps insegur, amb xàfecs. No plourà tot el dia, sinó que ho farà a estones.Dilluns, 26: Dia variable, amb la possibilitat d’algun ruixat aïllat i de curta durada.

Previsió per conjunts del model IFS. Les línies de la part inferior indiquen les opcions de pluja, mentre que les que hi ha a la part central de la gràfica, la temperatura a 850 hPa (uns 1.500 metres d’altitud). Font: ECMWF / Wetterzentrale

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *