Categories
CATzona

Vuit programes de recerca als fons europeus Next Generation EU

Estació de treball del Sincrotró ALBA

Estació de treball del Sincrotró ALBA.

Comunicació quàntica, hidrogen verd, agroalimentació, biodiversitat, astrofísica, ciències marines, materials avançats i biotecnologia centren els vuit programes de recerca que el Govern ha presentat als fons europeus Next Generation EU.

El programes, presentats i liderats per agents del sistema de coneixement català, sumen un pressupost de 119,94 milions d’euros, 59,38 dels quals podrien ser cofinançats pel Govern de Catalunya, en funció dels acords a què s’arribi en el procés de negociació previst.

Tots els projectes proposats incorporen una acció transversal de ciència ciutadana anomenada Ciència Viva amb la finalitat de traslladar a la societat els resultats bàsics i aplicables de cadascun d’ells.

Els vuit programes presentats pel Govern són els següents:

  1. Cap a una Internet quàntica europea. Implementació de les primeres connexions de la xarxa EuroQCi a l’àrea metropolitana de Barcelona. Coordina Institut de Ciències Fotòniques (IFCO).
  2. Impuls de l’hidrogen verd i energia renovable per a usos industrials i de mobilitat a Catalunya. Coordina l’Universitat Rovira i Virgili (URV).
  3. Fonts de proteïnes alternatives i millora de la resiliència i de la sostenibilitat de l’agricultura i la ramaderia davant del canvi climàtic. Coordina l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
  4. Estudi, conservació, recuperació i valorització de la biodiversitat 2021-2023. Coordina l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF).
  5. Tecnologies avançades per a l’exploració de l’univers. Salt qualitatiu en la següent generació de projectes internacionals líders en astrofísica i física d’altes energies. Coordina l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE).
  6. Programa integral cap a una gestió intel·ligent, integrada i resilient per a un entorn blau adaptat al canvi climàtic. Coordina la Xarxa de R+D+I Marítima de Catalunya. Catalan Network for Blue Innovation (BlueNetCat).
  7. Instal·lació correlativa in-situ per a materials avançats per a energia. Per abordar els reptes científics de l’European Green Deal. Coordina CELLS (Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró).
  8. Programa d’impuls del cribratge de nous fàrmacs i dels sistemes del seu alliberament selectiu i controlat. Coordina l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: