Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

Vox o la intensificació de l’escalada verbal

En contra de l'independentisme. Enfrontats als altres partits de dretes. Odi a mort al PSC. Anticomunistes i antiesquerres. Vox és un partit que està sol al Parlament, molt abans que ERC, JxCat, CUP i En Comú-Podem redactessin un pacte antifeixista -del que se'n va desmarcar el PSC de primer moment- per combatre la normalització i l'arrelament del discurs de la formació de dreta. Un discurs basat en l'enfrontament, l'assenyalament del qual és diferent, la limitació de drets de col·lectius que han suat per aconseguir-los i la disputa contra qualsevol altra línia de pensament que ells intueixin com a "radical", "transformadora" i en contra de l''establishment'. En formes i discurs, són la versió 'hardcore' dels Ciutadans primera força del Parlament del 2017 al 2020.

Vox pensa deixar-se fer veure a la Cambra baixa amb numerets, gesticulacions i una oratòria molt violenta, farcida d'adjectius desqualificadors, atacs contra l'adversari i mentides de tertúlia política de la 'Brunete'. S'han quedat sense senador per designació autonòmica, perquè així ho ha decidit la Mesa. I arran d'això, i d'altres qüestions, ja han amenaçat a tots els partits, a la Mesa del Parlament i a la presidenta, en judicialitzar tota la legislatura, seguint les petjades de PSC, Ciutadans i PP.

Amb la ultradreta al Parlament arriba la bronca i l'amenaça permanent.

 

Reaccions al pacte d'investidura

A l'1 del migdia, Vox no ha emès cap comunicat ni tampoc el seu cap a Catalunya, Ignacio Garriga, s'ha pronunciat ni en mitjans ni a xarxes socials sobre l'acord al qual han arribat ERC i JxCat. El compte oficial dels ultradretans a Twitter també resta en silenci, així com el líder estatal, Santiago Abascal.

 

ACTUALITZACIÓ:

El portaveu de Vox al Parlament, Juan Garriga, ha criticat que ERC i JxCat hagin "trigat tres mesos" a tancar un acord d'investidura perquè "s'estaven repartint les cadires". "És una falta de respecte", ha dit en una roda de premsa al Parlament en què ha alertat que els ultres estaran "molt atenta" a l'acció del Govern que surti del pacte independentista i denunciarà a la justícia "qualsevol ruptura de l'ordenament constitucional". Segons Garriga, l'acord ERC-JxCat ha deixat "molt preocupades totes les entitats", si bé organitzacions com PIMEC i Foment del Treball han celebrat que es pugui constituir un Govern després de mesos d'interinitat.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: