Vox estudia una querella contra els membres de la Mesa pel vet a les comissions

Vox estudiarà presentar una querella per prevaricació contra tots els membres de la Mesa per haver-los apartat de tots els llocs de responsabilitat al capdavant de les comissions del Parlament que s’han constituït aquest divendres.

Aquest decisió es va adoptar en aplicació de l’acord “per la democràcia, els drets i la diversitat” signat pel PSC, ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem a inicis de la legislatura en què aquests grups es comprometien a apartar el partit d’extrema dreta de la Mesa del Parlament i de les meses de les Comissions.

La possible querella ha estat anunciada des de la mateixa Cambra catalana pel líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, després que el partit ultra hagi intentat sense èxit que la Mesa reconsiderés aquest cordó sanitari contra la seva formació.

Garriga ha carregat durament contra el líder del PSC, Salvador Illa, a qui ha acusat de ser el servent de l’independentisme. “Salvador Illa no és el cap de l’oposició, és el conseller de l’oposició, el botones del separatisme“, ha etzibat. També ha blasmat el PP per haver “sucumbit” al cordó anti-Vox.

El líder ultra ha afirmat que l’objectiu de la querella és que els responsables del vet “s’asseguin al banc dels acusats” per haver vulnerat l’article 49.2 del reglament del Parlament, que estipula que “les presidències de les comissions han de ser distribuïdes proporcionalment per la Mesa del Parlament, d’acord amb la Junta de Portaveus, entre els grups parlamentaris en funció del número dels seus diputats”.

Cal recordar que els membres de la Mesa d’aquesta XIV legislatura són cinc independentistes (dos d’ERC, dos de Junts, un de la CUP i dos del PSC). Així doncs, ha descartat portar aquesta mesura que han pres la majoria de partits en contra al seva al Tribunal Constitucional, com sí que ho fet amb el vet al seu senador autonòmic

Nova protesta contra els indults

Per altra banda, Garriga ha reafirmat que Vox no participarà a la manifestació contra els indults que Ciutadans ha convocat aquest divendres a la tarda davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona per no caure “en les lluites partidistes” entre el mateix partit taronja i el PP.

Tanmateix, Garriga ha revelat que entitats unionistes de la societat civil estan organitzant una nova manifestació contra la llibertat dels presos polítics a Catalunya de la qual no ha volgut avançar més detalls. El líder ultra també ha confirmat la seva assistència a la manifestació d’aquest diumenge a la plaça Colón de Madrid

 

Imatge principal: el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, anuncia la possible querella / Foto: Marc Ortín

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *