Categories
beteve.cat

Vacunació sense cita prèvia: Quins punts mòbils hi ha a Barcelona? I a altres municipis?

Salut ha activat la vacunació sense cita prèvia en diversos municipis de Catalunya per tal que la població que encara està pendent d’obtenir la vacuna de la covid hi tingui un accés més fàcil. És una campanya de vacunació massiva amb punts mòbils, com camions i autobusos. Cada municipi o barri determina la franja d’edat i altres condicionants. S’adreça a persones que no han rebut cap dosi de la vacuna i que no han passat la covid-19 en els últims sis mesos. En el cas de Barcelona, està destinada a persones majors de 40 anys i a col·lectius amb difícil accés a la vacuna.

Aquests punts de vacunació sense cita prèvia funcionen, per tant, sense haver de demanar hora a través del web del CatSalut de forma prèvia i són itinerants, és a dir, que es van movent per diferents barris de Barcelona i també arreu de Catalunya.

On són els punts de vacunació mòbils?

Salut ha anunciat que aquests punts de vacunació són mòbils i que aniran recorrent diferents municipis de Catalunya, en funció d’on es concentrin els contagis o per accelerar la cobertura en aquelles zones on vagi més lenta. A Barcelona també s’aniran movent pels barris.

El primer punt de vacunació, un camió de la Seat, s’ha instal·lat a l’Arc de Triomf. També se’n han anunciat a la regió metropolitana nord i a les Terres de l’Ebre.

Salut actualitza cada dia aquesta pàgina amb els municipis que tindran punts de vacunació mòbils els propers dies.

Quin horari tenen els punts de vacunació mòbils?

Aquests punts mòbils de vacunació tenen un horari de 10 a 20 h tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge. Elconseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat que si cal i hi ha demanda, s’allargarà l’horari per vacunar també durant la nit.

En el cas dels autobusos, que són del Banc de Sang i Teixits, estan preparats per administrar vacunes a 600 persones al dia. En el cas dels camions de la Seat, adaptats per a ús sanitari, s’hi poden administrar fins a 1.400 vaccins al dia.

Cal demanar hora o cita per a la vacuna de la covid?

No cal demanar hora per anar-se a vacunar en algun d’aquests punts. Els punts mòbils de vacunació funcionen sense cita per facilitar al màxim que la població amb més dificultats d’accés al sistema sanitari es pugui vacunar. Tot i així, es pot continuar demanant hora a través del web del CatSalut per anar a vacunar-se a la teu municipi.

Quina vacuna posen als busos i camions mòbils?

S’hi administra la vacuna de Janssen, que és monodosi. Això vol dir que amb una sola punxada queda completat el procés de vacunació. El vaccí, a més, és eficaç amb les variants noves, com la delta.

Qui pot anar a vacunar-se als punts mòbils?

Els punts mòbils estan pensats per a persones majors de 40 anys que encara no han rebut cap dosi de la vacuna, i que són els que tenen més probabilitats d’ingressar a l’UCI en cas de contagi.

Tot i això, el punt mòbil també està pensat per poder arribar a col·lectius vulnerables o que tenen dificultats d’accés al sistema sanitari, per la barrera idiomàtica o per la bretxa digital. A més, esporàdicament també s’hi han vacunat persones joves amb alguna casuística concreta o que han esperat a rebre el sobrant de vacunes.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *