Una web per lluitar contra la ‘pesta blava’

El president del PP, Pablo Casado, esquarterava aquest passat cap de setmana la llengua catalana en mallorquí, menorquí, formenterenc i eivissenc, i per descomptat, encara que no ho va dir perquè es trobava a les Illes Balears, en valencià i xapurriáu. Aquest nou moviment segregacionista ha trobat una ràpida resposta des dels Fòrums de ‘Racó Català’, Un usuari registrat ha obert un fil manifestant la seva preocupació pels constants atacs contra la llengua catalana de sectors espanyolistes camuflats de valencianistes i mallorquinistes, i ha manifestat l’existència d’un nou projecte web destinat a desmuntar,un per un, els vells tòpics recurrents del blaverisme. 

Unes mentides emparades sovint per les administracions locals i nacionals, els governs del PP al País Valencià en són un clar exemple, amb publicacions pròpies, fòrums a internet i ara semblen haver revifat a Twitter on es dediquen a atacar, de manera coordinada i virulenta, a usuaris que fan servir per exemple l’etiqueta “#PaïsosCatalans”. Uns atacs en castellà o en aquell esguerro gramatical conegut com les “normes de’l (sic) Puig), a cop de mem, frase treta de context, mantres falsos i prejudicis contra Catalunya i la seva llengua. “La pesta blava”, tal com els va batejar Francesc Ribera ‘Titot’ a la mítica cançó del mateix nom, continua, malauradament, més viva que mai, però cada cop, troba una major oposició que no combrega amb els seus discursos identitaris i d’extrema dreta.

L’impulsor ha demanat ajuda als altres usuaris del Fòrum per començar a posar fil a l’agulla i passar a l’atac. En nom del ‘Racó Català’ teniu a la vostra disposició tota la nostra hemeroteca i estem a la vostra disposició pel que necessiteu.

 

 

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *