Una imatge de la verge de Meritxell és el punt de partida d’una exposició de pintura a Escaldes

La galeria Atelier d’Escaldes-Engordany acollirà a partir de dijous l’exposició ‘Aparicions’ de Margarida Cepêda. La idea de la mostra sorgeix a partir de la imatge de la verge de Meritxell.  A cada quadre hi ha un ambient natural de roques d’Andorra, però amb aparicions d’éssers humans, en general femenins, i en situacions inesperades o en llocs inesperats, que es relacionen amb el místic i el meravellós. La pintora regalarà un quadre de la verge a les autoritats.

Cepêda, nascuda l’any 1959 a Lisboa, filla d’un militar i d’una metgessa, fa més de dos anys que està instal·lada a Andorra. Va estudiar Belles Arts i la seva entrada a l’escola va coincidir amb la Revolució dels Clavells, l’alçament militar que va tenir lloc a Portugal el dia 25 d’abril del 1974 i que va acabar amb el règim polític conegut com a Estat Nou, vigent des de l’any 1926. No va ser un període fàcil a causa de la censura. Va fer la seva primera exposició el 1982 a Estoril, l’Exposição de Primavera (artistas juniores) i aquell mateix any va participar a l’Exposição de Homenagem a Almada Negreiros na Galeria Almada Negreiros (Lisboa).

Ha exposat anteriorment a la galeria Atelier amb el títol ‘Flors d’aquí i d’allà’, un recull de dibuixos amb llapis de color. Un dels seus treballs més populars és ‘Percorrendo o labirinto’.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *