Una escultura gegant del barceloní Jaume Plensa demanarà silenci al riu Hudson

(ACN) La galeria Gray ha anunciat la instal·lació d’una escultura del barceloní Jaume Plensa de 24,3 metres d’alçada al riu Hudson, al seu pas per Jersey City (Nova Jersey), als Estats Units. Es tracta d’un cap gegant de dona que lluirà a partir del 21 d’octubre. L’obra és la més alta que l’artista ha fet fins al moment i porta per nom ‘Water’s soul‘.

L’escultura representa un rostre que demana silenci, amb el dit índex perpendicular als llavis, “en estat de silent contemplació”, segons descriuen els responsables de la galeria. “Amb gran belles etèria -afegeix la mateixa font-, la instal·lació de Plensa específica per a l’indret serveix de tribut al riu Hudson” i s’hi quedarà de forma permanent.

Construir un món millor

Plensa ha volgut destacar el fet que l’aigua és una “metàfora de la humanitat”, i ha afegit que “una gota d’aigua està força sola, com una persona, però moltes gotes juntes poden crear una onada i formar rius immensos i oceans”. L’artista també ha reflexionat sobre el fet que “quan els individus s’ajunten per intercanviar idees i crear comunitat, podem construir coses increïblement poderoses“, ha afegit.

L’escultura de Plensa també reconeix el passat comercial atresorat pel riu Hudson durant els segles XIX i principis del XX, mentre “expressa l’esperança col·lectiva de la humanitat de construir un món millor“.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *