Categories
E-NOTICIES.COM

Una diputada de JxCat diu que Vox és “responsable” de l’assassinat masclista a Sabadell

La diputada de Junts per Catalunya Aurora Madaula ha estat l’encarregada de fixar la posició del seu grup en el debat de la moció sobre el dret a interrompre voluntàriament l’embaràs al sistema sanitari i ha aprofitat la seva intervenció per dir que Vox és “responsable” de l’assassinat masclista perpetrat dilluns a Sabadell.

Madaula ha iniciat la seva intervenció amb un “record per a la dona assassinada en mans de la seva parella” a Sabadell “sobretot quan hi ha forces polítiques en aquest Parlament que encara neguen la violència masclista i parlen de violència familiar, o no sé què –és indignant”.

“I jo crec que aquest negacionisme retrògrad i extremadament masclista d’algunes forces polítiques que alimenten discursos d’odi i que generen agressions LGTBIfòbiques són responsables també d’aquestes morts”, ha sentenciat.

El president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, ha evitat replicar-la durant la seva intervenció, on ha qualificat la moció de la CUP d'”apologia de la cultura de la mort”. “L’avortament ni és un dret, no ho és, ni és positiu, de veritat, ni és voluntari, i vostès ho saben; és un autèntic fracàs”, ha remarcat.

Garriga, que ha recordat que Catalunya és “la comunitat autònoma on més avortaments es practiquen”, ha preguntat a les diputades si “són conscients que el fill que vostès estan segurament corrent amb ell els caps de setmana, vostès són aquí dient que cal matar-ho amb absoluta tranquil·litat?”.

La diputada d’En Comú Podem, Susanna Segovia, ha aprofitat l’inici de la seva intervenció per replicar el líder de Vox i li ha dit que “ha estat un atemptat contra els drets humans aquí a la seu del Parlament”.

“Hi ha qui diu que continuarà treballant per vulnerar els drets de les dones, per vulnerar els drets a la salut sexual i reproductiva, que són drets reconeguts internacionalment, el que passa és que suposo que les instàncies internacionals de garantia de drets humans tampoc les reconeixen ni les respecten”, ha conclòs.

La moció, que insta el Govern a anul·lar tots els convenis amb centres on es practica l’objecció de consciència i a garantir la interrupció voluntària de l’embaràs al sistema sanitari públic, ha estat aprovada amb els vots favorables de ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem i Ciutadans.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *