Una altra tongada de tempestes creuarà Catalunya aquest dimecres

El pas d’un solc pronunciat farà que aquest dimecres tornin les tempestes a Catalunya en un episodi que podria deixar més aigua que el de dissabte.

L’aire fred es despenjarà des de l’Atlàntic

Una massa d’aire fred en altura en forma de solc es despenjarà des de l’oest d’Irlanda i anirà directa cap a nosaltres. El trajecte serà ràpid i l’aire fred recorrerà centenars de quilòmetres en poques hores per arribar a Catalunya aquest dimecres ja durant el matí, tot i que la inestabilitat màxima es doni probablement entre el migdia i la tarda.

La forma d’aquest solc, punxaguda i com una “v” denota que serà un canvi de temps actiu i, a més a més, arriba amb força aire fred en altura tenint en compte que som a principis d’agost.

A 5.500 m la temperatura tocarà els -15 ºC. Tot plegat, un còctel que farà que es tornin a disparar les tempestes aquest dimecres.

Tempestes fortes, però no a tot arreu

Amb el pas del solc, les tempestes estan garantides a moltes comarques tot i que no a tot arreu. Seran més probables a partir de mig matí i durant el migdia i tarda.

A hores d’ara s’espera un grau d’incidència molt més alt al nord i est del territori. En aquestes comarques dels Pirineus, prepirineu, Girona i costa i prelitoral del nord Barcelona les tempestes podran ser fortes, amb calamarsa o pedra i ratxes importants de vent, i es podrien acumular grans quantitats de pluja de manera puntual i amb molta intensitat.

Sigui com sigui, Barcelona entra al bombo de les tempestes aquest dimecres, puntualment amb intensitat forta i especialment entre mig matí i premera hora de la tarda com hem dit, sembla que seran més probables al nord del riu Besòs i especialment a les comarques gironines.

Avisos de l’AEMET per a dimecres, 4 d’agost del 2021

avís Meteocat per a dimecres 4 agost del 2021

En aquest sentit, tant l’AEMET com el Meteocat ja han emès avisos per intensitat de pluja (de 20 litres en una hora) així com també per la possibilitat de calamarsa.

Protecció civil manté activat el pla Inuncat davant la previsió de fortes pluges en algunes zones de Catalunya.

#ProteccioCivil activa l’alerta del Pla #INUNCAT per la previsió de pluges intenses demà sobretot a la meitat est de Catalunya

nota premsa https://t.co/ezT8GGzdEW pic.twitter.com/u949dwcg4Y

— Protecció civil (@emergenciescat) August 3, 2021

Un canvi de temps que no tindrà continuïtat

A hores d’ara sembla també un canvi de temps fugaç i amb poc recorregut més enllà de les tempestes d’aquest dimcres.

Els mapes indiquen una millora clara dijous. Els núvols tornaran a guanyar cos divendres, però més enllà del cap de setmana es veuen dies de bonança i de retorn a la calor habitual d’aquestes dates.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *