Un web exposa les discriminacions més flagrants per parlar en català

DiscriminCATs és una pàgina web interactiva per conèixer les diferents vulneracions lingüístiques que pateixen els catalanoparlants. 

DiscriminCATs planteja preguntes tipus test sobre incidents reals de discriminació per motius de llengua. En cada cas específic es pot veure com va succeir l'acció, quins drets es van vulnerar i quines serien les actituds adequades a seguir per a una actuació lingüísticament responsable. Cada situació és extreta de l''Informe de Discriminacions Lingüístiques 2019', un estudi dut a terme per Plataforma de la Llengua, impulsora del web, que recull les vulneracions més flagrants que s'han rebut per mitjà de l'espai de queixes i consultes. 

En aquest portal es presenten nou casos concrets, entre els quals trobem exemples en l'àmbit de la justícia, la sanitat, l'administració o la seguretat ciutadana. Se citen també incidents d'arreu dels Països Catalans: Manacor, Vinaròs, Manresa, Girona o Xàtiva són alguns dels escenaris en què es desenvolupen les vulneracions lingüístiques. 

El 2019, la Plataforma per la Llengua va atendre 725 queixes de tota mena, relacionades amb dèficits i mancances en la situació de la llengua catalana, i amb abusos als seus parlants. Només a Barcelona ja són el 4t motiu de discriminació segons l'Informe de la Taula d'Entitats amb Servei d'Atenció a les Víctimes de Discriminació.

L'ONG del català duu a terme des del 2013, un informe anual de queixes lingüístiques, que reflecteix totes aquelles que s'han rebut dels ciutadans per motiu de llengua. Segons els seus promotors, "DiscriminCats pretén transmetre de manera desenfadada com les vulneracions continuen presents en el nostre dia a dia i quines són les conductes que s'han d'aturar i de denunciar en cas necessari".  

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *