Categories
beteve.cat

Un ple extraordinari i fugaç obre el curs polític a l’Ajuntament de Barcelona | DIRECTE

L’Ajuntament de Barcelona celebra aquest dimecres a les 9.30 h un ple extraordinari, el primer del curs polític, que es preveu molt breu. La sessió ha d’aprovar de forma definitiva la declaració de Barcelona com a àrea de mercat d’habitatge tens, un tràmit necessari perquè la llei de regulació dels lloguers que va aprovar el Parlament es pugui seguir aplicant a la ciutat. El punt ja va passar pel ple del juliol i ara cal el tràmit final, que, per terminis, no pot esperar la sessió ordinària del dia 29.

Amb la declaració que es votarà, a Barcelona es podrà seguir regulant els lloguers durant cinc anys amb opció a pròrroga. A més, se sol·licita que el preu dels contractes nous sigui un 5 % inferior a l’índex de referència i que en la regulació s’hi incloguin també els habitatges de més de 150 metres quadrats. La declaració ha d’entrar en vigor el 21 de setembre.

El comiat de Manuel Valls… sense ell

A l’ordre del dia del ple s’hi ha afegit un altre punt: prendre coneixement de la renúncia de Manuel Valls al càrrec de regidor que va fer oficial el 31 d’agost a Twitter. En els comiats de regidors, es dona l’opció a dir unes paraules, però Manuel Valls no assistirà al ple. Per tant, els grups tampoc no podran dir-hi la seva, com sol ser habitual. Per això, ERC va acusar l’exregidor de marxar de Barcelona “per la porta del darrere”.

Amb la marxa de Valls, el grup de Barcelona pel Canvi passarà a estar liderat per Eva Parera, que és també diputada del PP al Parlament. El nou regidor que hi entrarà és Óscar Benítez, que el grup espera que prengui possessió abans del ple ordinari del 29 de setembre.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *