Un 73% dels espanyols, disposats a posar-se una tercera dosi de la vacuna

Espanya és el segon país europeu amb més població disposada a posar-se una dosi de reforç o una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 si fos necessari. Segons revela una enquesta d’Ipsos i el Fòrum Econòmic Mundial, aquest percentatge de ciutadans espanyols que veurien amb bons ulls inocular-se una altra dosi és del 73%.

L’Estat espanyol només figura per darrere del Regne Unit (82%), però està per davant de països com Alemanya i França, que tenen un percentatge del 70% de ciutadans que també afirmen que es posarien una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus sempre que les estratègies de vacunació d’aquests territoris ho contemplessin.

El tram més partidari de la tercera dosi, el de 55 a 74 anys

Per segmentació d’edats, a Espanya la tendència és força homogènia, però predomina el grup de població que va dels 55 als 74 anys. En aquest cas, el percentatge de suport és del 78%. En referència als ciutadans que tenen entre 35 i 54 anys, el percentatge cau al 73%; mentre que la població menor de 35 anys es mostra partidària d’aquesta idea en un 68%.

Malgrat que l’enquesta pregunta per la tercera dosi, també es fa referència als objectius marcats en aquestes campanyes de vacunació. En aquest sentit, Espanya és el país amb més ciutadans inclinats a favor de prioritzar la immunització completa de la població i, en tot cas, amb posterioritat, reforçar amb una tercera dosi. Aquest tant per cent és del 74%, mentre que en altres països és una mica més baix: Regne Unit (73%), Alemanya (71%), Itàlia (67%) i França (56%).

D’altra banda, la població britànica creu majoritàriament que caldrà rebre una vacuna anual contra el SARS-CoV-2. Específicament, el percentatge arriba al 77%. Seguidament, també dona suport a aquesta idea la població d’Espanya (70%), els alemanys i italians (ambdós amb un 63%). A França, un 61% també ho pensa.

Tercera dosi: multiplica la protecció, segons Israel

Les dades del Ministeri de Salut israelià publicades el mes passat analitzaven més d’un milió d’israelians majors de 60 anys que van rebre una dosi de reforç entre el 30 de juliol i el 22 d’agost. A partir d’aquestes dades es va trobar que 12 dies o més després d’aquesta dosi de reforç, el risc relatiu de malaltia greu va disminuir més de deu vegades i el risc relatiu d’infecció confirmada va disminuir més d’11 vegades.

Israel va començar a administrar dosis de reforç l’1 d’agost, i fins ara s’han administrat a 2,8 milions de persones. Fins ara, bona part de les dades del país sobre l’eficàcia de les dosis de reforç no han estat avaluades per experts externs ni han estat publicades en una revista mèdica. 

L’OMS demana ajornar la dosi de reforç

L’OMS va demanar fa uns dies ajornar les dosis de reforç dels països rics fins, com a mínim, a finals de setembre, per frenar la desigualtat en la distribució de les dosis entre països rics i pobres. Els països rics havien promès donar més de mil milions de dosis de vacunes als països més pobres, ha dit, però menys del 15% d’aquestes dosis s’han materialitzat. “No volem més promeses, només volem vacunes”.

 

Imatge principal: Una sanitària prepara una vacuna per inocular-la a un pacient. Sergi Alcàzar.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *