Uber torna a Barcelona aquest dimecres amb 350 taxis

Uber ha anunciat que torna a Barcelona el dimarts 16 de març, aquest cop de la mà de 350 taxistes que utilitzaran l’aplicació, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. Fa més d’un any i mig la companyia nord-americana va marxar de la capital catalana per l’aprovació del decret que regulava les VTC.

Fonts de la companyia explicaven el novembre de l’any passat, però, que estudiaven “treballar de la mà del sector del taxi i de les administracions públiques en la recuperació del sector a Catalunya”. A Madrid, la plataforma va integrar el taxi a la seva plataforma a finals del 2018 i s’hi van incorporar 1.500 taxistes. Élite Taxi ha rebut l’anunci amb un tuit adreçat a la companyia en què es llegeix ‘Benvinguts a l’infern’.

Arran de l’aprovació del decret de la Generalitat que regulava l’oferta dels VTC, Uber va decidir abandonar la capital catalana en considerar que el text era “totalment incompatible” amb la seva activitat. Alguns dels punts que inclou la normativa catalana és que els usuaris han de precontractar el servei amb almenys 15 minuts d’antelació, la prohibició d’estacionar al carrer i que els vehicles tornessin a la base immediatament després de cobrir un servei.

El passat mes de novembre Uber ja va anunciar que estava treballant per tornar a operar a Barcelona. Aquest cop, però Uber vol “treballar de la mà del sector del taxi i de les administracions públiques en la recuperació del sector a Catalunya”, segons va explicar un portaveu d’Uber.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *