Twitch ja reconeix el català com a llengua d’emissió i de cerca de continguts digitals

Twitch, la plataforma de referència de transmissions de vídeo en viu (streaming) relacionats amb els videojocs, ja permet etiquetar en català els vídeos gràcies a la proposta impulsada per Roger Baldomà. Activista de la llengua catalana en l’àmbit dels videojocs i els audiovisuals en línia, Baldomà va iniciar fa tres mesos una petició perquè Twitch permetés configurar els vídeos en l’opció de català i no en la categoria idiomàtica d’aes, com fins ara. En la petició 'Add Catalan option on Live Stream information settings' demanava el suport dels aficionats que compartissin aquest objectiu, la comunitat catalana de jugadors de videojocs i streamers, perquè la votessin.

Arran de la campanya, que a Twitter es va dinamitzar amb l’etiqueta #CatalanLoveTwitch, Twitch ja incorpora des del 9 de març la categoria “Catalan” que permet als creadors de continguts seleccionar aquesta etiqueta per indicar que el vídeo és en llengua catalana i també que els usuaris puguin cercar els continguts fiant-los per l’idioma català.

Aquesta iniciativa no demanava la traducció de la interfície de la plataforma Twitch, propietat d’Amazon, que actualment es pot consultar en 29 llengües.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *